NL-ix benoemt Aydin Yildiz als Chief Interconnection Officer

NL-ix, de pan-Europese Interconnect Exchange, kondigt de benoeming aan van Aydin Yildiz als haar nieuwe Chief Interconnection Officer. In zijn nieuwe rol, die het belang van interconnectie voor NL-ix onderstreept, wordt Yildiz verantwoordelijk voor netwerkarchitectuur, strategie, productmanagement, de ondersteuning van key-accounts en inkoop.

Bij het Duitse ECIX, waar hij Chief Operational Officer was, leidde Yildiz de operationele processen en strategieën en ondersteunde hij de uitbouw van de ECIX exchange in Frankfurt. Daarnaast realiseerde hij de broodnodige flexibiliteit en kosteneffectiviteit op de Duitse markt. Voordat hij bij ECIX kwam, richtte Yildiz netwerkdienstverlener Atrato op. Dat bedrijf groeide onder zijn leiding naar een aanwezigheid in 75 metro’s in 15 landen.

  • Aydin-Yildiz-en-Jan-Hoogenb Aydin Yildiz en Jan Hoogenboom
  • "Interconnectie is al geruime onderdeel van het NL-ix DNA en wij zijn goed in staat om overal in Europa in te spelen op de behoefte aan interconnectiediensten. Ik ben er zeker van dat Aydin zal helpen deze unieke positie nog verder te versterken", zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. "Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met uitzonderlijk inzicht in de markt. Hij brengt daarnaast een enorme hoeveelheid peering- en interconnect-knowhow naar NL-ix. We zijn erg blij met zijn komst!"
  • "Samen met een uiterst getalenteerd team heb ik in mijn vorige functie veel energie gestoken in het opbouwen en positioneren van een sterke concurrent op de Duitse markt, waardoor een concurrerender marktaanbod tegen een eerlijkere prijs is gecreëerd," stelt Yildiz. " Nu ik deel uitmaak van NL-ix's innovatieve, geografisch diverse en commercieel ontwikkelde organisatie, kijk ik ernaar uit om nog meer operationele innovaties te introduceren. Niet alleen in Frankfurt en Duitsland, maar in alle 15 markten waar NL- ix werkt."
Dossiers
Meer over
Lees ook
Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring (ex-CFO TNO) en Marietje Schaake (docent en directeur internationaal beleid bij het Cyber Policy Center van de Stanford Universiteit) zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Stichting Quantum Delta NL. De onafhankelijke raad krijgt ook een nieuwe president-commissaris, Carlo Beenakker, die eerder vice-president was

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Guven GNX heeft Eda Güven aangesteld als Chief Procurement Officer. Güven is een veteraan in de branche met 18 jaar ervaring in inkoop, waarvan 15 jaar in Enterprise Datacommunicatie. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord in het realiseren van wereldwijde bedrijfsgroei.

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw is aangesteld als de nieuwe Global Vice President Infrastructure bij Cegeka. Watteeuw treedt toe tot de groepsdirectie van Cegeka en krijgt onder meer de leiding over de datacenters en de afdelingen cloud enablement, digital workplace en cybersecurity.