Nieuwe tool helpt datacenters energie-efficiënter en duurzamer te maken

De definitieve versie van RenewIT is beschikbaar. Deze gratis softwaretool geeft datacenterbeheerders inzicht in de impact van maatregelen en wijzigingen op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van hun datacenters.

RenewIT is een tool die is ontwikkeld door het non-profit onderzoeksinstituut Catalonia Institute for Energy Research (IREC) in samenwerking met leden als 451 Research, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Loccioni Group of Italy, Aiguasol, Deerns en Technische Universität Chemnitz (TUC). Aan het project, dat is gesponsord door de Europese Unie, wordt sinds oktober 2013 gewerkt.

ING heeft de tool al ingezet en ontdekte met behulp van RenewIT dat implementatie van biogasinstallaties en het verhogen van de maximale temperatuur in zijn datacenters tot efficiëntieverbeteringen zou leiden. Meer informatie over de inzet van RenewIT bij ING is te vinden in deze case.

RenewIT helpt datacenters energie-efficiënter en duurzamer te maken (bron: RenewIT-tool.eu)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenter1

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

In een tijdperk waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, heeft de provincie Noord-Holland een belangrijke stap gezet in het sturen van de ontwikkeling en vestiging van datacenters. Recentelijk heeft de provincie nieuwe richtlijnen gepubliceerd die gericht zijn op het verduurzamen en innoveren van deze faciliteiten.1