Nieuwe tool helpt datacenters energie-efficiënter en duurzamer te maken

De definitieve versie van RenewIT is beschikbaar. Deze gratis softwaretool geeft datacenterbeheerders inzicht in de impact van maatregelen en wijzigingen op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van hun datacenters.

RenewIT is een tool die is ontwikkeld door het non-profit onderzoeksinstituut Catalonia Institute for Energy Research (IREC) in samenwerking met leden als 451 Research, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Loccioni Group of Italy, Aiguasol, Deerns en Technische Universität Chemnitz (TUC). Aan het project, dat is gesponsord door de Europese Unie, wordt sinds oktober 2013 gewerkt.

ING heeft de tool al ingezet en ontdekte met behulp van RenewIT dat implementatie van biogasinstallaties en het verhogen van de maximale temperatuur in zijn datacenters tot efficiëntieverbeteringen zou leiden. Meer informatie over de inzet van RenewIT bij ING is te vinden in deze case.

RenewIT helpt datacenters energie-efficiënter en duurzamer te maken (bron: RenewIT-tool.eu)

Dossiers
Meer over
Lees ook
NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.