Nieuwe selector van Rittal voor IT-infrastructuur

Voor een goede planning van een datacenter is betrouwbare informatie van essentieel belang. Rittal schiet IT-verantwoordelijke te hulp met een nieuwe webbased selector voor IT-infrastructuur. Datacenterbeheerders en -eigenaren krijgen hierdoor een snel beeld van de componenten van een datacenter en uitgebreide productinformatie.

Gebruikers kunnen in slechts een paar klikken alle elementen van de IT-infrastructuur in de selector selecteren, van rack tot veiligheidssysteem. Alle toebehoren voor deze elementen worden automatisch geselecteerd. Datacentereigenaren en -beheerders kunnen hierdoor in korte tijd een IT-infrastructuur opbouwen en hiervoor een offerte aanvragen bij Rittal.

Datacenter inrichten

Met de selector kunnen IT-verantwoordelijken uit tal van allerlei losse producten variërend van rack, koeling, stroomverdeling en monitoring tot aan brandmeld- en blusinstallaties. Zo bestaat uit assortiment rond de TS IT-rack uit 144 varianten. Hierdoor kunnen beheerders en eigenaren het datacenter geheel naar eigen voorkeur inrichten.

Daarna komt het passende koelsysteem: gaat het om rack-, rij- of ruimtekoeling? Hoeveel kW koelvermogen is er nodig? De Power Distribution Units (PDU) staan garant voor een professionele stroomvoorziening in het IT-rack. Het Monitoring-systeem Computer Multi Control (CMC) III en brandmeld- en blusinstallaties maken het IT-assortiment in de selector compleet. Zodra de infrastructuur is samengesteld worden alle producten in een lijst weergegeven, voordat hiervoor bij Rittal een offerte wordt aangevraagd.

Dossiers
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.