Nieuwe selector van Rittal voor IT-infrastructuur

Voor een goede planning van een datacenter is betrouwbare informatie van essentieel belang. Rittal schiet IT-verantwoordelijke te hulp met een nieuwe webbased selector voor IT-infrastructuur. Datacenterbeheerders en -eigenaren krijgen hierdoor een snel beeld van de componenten van een datacenter en uitgebreide productinformatie.

Gebruikers kunnen in slechts een paar klikken alle elementen van de IT-infrastructuur in de selector selecteren, van rack tot veiligheidssysteem. Alle toebehoren voor deze elementen worden automatisch geselecteerd. Datacentereigenaren en -beheerders kunnen hierdoor in korte tijd een IT-infrastructuur opbouwen en hiervoor een offerte aanvragen bij Rittal.

Datacenter inrichten

Met de selector kunnen IT-verantwoordelijken uit tal van allerlei losse producten variërend van rack, koeling, stroomverdeling en monitoring tot aan brandmeld- en blusinstallaties. Zo bestaat uit assortiment rond de TS IT-rack uit 144 varianten. Hierdoor kunnen beheerders en eigenaren het datacenter geheel naar eigen voorkeur inrichten.

Daarna komt het passende koelsysteem: gaat het om rack-, rij- of ruimtekoeling? Hoeveel kW koelvermogen is er nodig? De Power Distribution Units (PDU) staan garant voor een professionele stroomvoorziening in het IT-rack. Het Monitoring-systeem Computer Multi Control (CMC) III en brandmeld- en blusinstallaties maken het IT-assortiment in de selector compleet. Zodra de infrastructuur is samengesteld worden alle producten in een lijst weergegeven, voordat hiervoor bij Rittal een offerte wordt aangevraagd.

Dossiers
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1