<


Nieuwe Rittal website: platform voor industriële en IT-oplossingen - Efficiëntie ontmoet design

Rittal nieuwe website

 

De waardeketens van industrie en IT raken steeds meer met elkaar verweven, en de digitale transformatie stelt zowel fabrikanten van besturings- en schakelapparatuur als planners van datacenters voor uitdagingen. Hier wordt een beroep gedaan op Rittal, als sterke partner, om klanten te ondersteunen, onderlinge verbanden uit te leggen, oplossingen aan te bieden en trends te belichten. Met de nieuwe website (www.rittal.nl) kunnen klanten van Rittal nog sneller hun antwoorden vinden op ontwikkelingen als de digitalisering, de digitale transformatie waarmee we allemaal te maken hebben en op ontwikkelingen als Smart Industry (Industrie 4.0).

Het doel van de nieuwe Rittal-website: klanten sneller naar hun toepassingsspecifieke oplossing leiden en hun digitale processen ondersteunen. Van het verstrekken van digitale productgegevens en software voor engineering, via diepgaande informatie over behuizingssysteem en automatiseringstechnologie, tot slimme diensten, elk onderdeel van het totale portfolio kan snel worden gevonden. De classificatie van actuele trends en overtuigende referenties kunnen door de gebruiker met slechts enkele muisklikken worden gevonden - afhankelijk van zijn of haar interesses en behoeften. Standaardoplossingen kunnen rechtstreeks via de onlineshop worden besteld.

Sneller naar het doel

De duidelijke navigatie biedt oriëntatie en leidt de gebruiker door het grote portfolio binnen "Rittal. Het Systeem" voor hun individuele oplossing. "Een van onze kerncompetenties is om vanuit de processen van onze klanten te denken en deze zo efficiënt mogelijk te maken", zegt Rene Bourgonje, Director New Business &  Marketing bij Rittal: "Deze claim maken we ook waar op onze nieuwe website."

Het configuratiesysteem bijvoorbeeld biedt een snelle en eenvoudige manier om het gewenste model te configureren en zo tot het optimale product te komen. 

Het grote plaatje

De website laat ook zien hoe het product een oplossing wordt: in welke industrieën worden Rittal oplossingen gebruikt, wat zijn de uitdagingen en hoe worden deze opgelost? Het zijn de klanten die deze vraag op de website beantwoorden. Referentievoorbeelden van succesvolle Rittal klanten geven de gebruiker waardevolle informatie. In een bredere context laten de verhalen op de site zien hoe fabrikanten van besturings- en schakelapparatuur ondanks de kostendruk kunnen zegevieren in een sterk concurrerende markt en hun productie klaar kunnen maken voor de toekomst. Wat de vooruitstrevende denker moet weten over het Gaia-X data-infrastructuurproject, is ook te vinden op rittal.nl. Natuurlijk is ook de webversie van het internationale bedrijfsmagazine ‘be Top’ gelinkt, waar de toepassingsverhalen achter de producten gelezen kunnen worden.

Zelfs onderweg

Met zijn responsive design, grote afbeeldingen en verklarende grafieken biedt de nieuwe website een optimale gebruikerservaring op elk mobiel toestel. Koppelingen naar  LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram geven klanten en partners de mogelijkheid om content snel en gemakkelijk te delen.