Nieuwe rack-PDUs van Raritan verlagen datacenterkosten

Raritan heeft vandaag de lancering van haar nieuwste generatie intelligente rack-PDU (iPDU) – de PX3 – aangekondigd. Dit product is uitgerust met energiebesparende functies en andere verbeteringen om datacenters te helpen energie, koeling en de algehele toestand van het rack te meten en monitoren.

Om datacenters energie te helpen besparen, maken de nieuwe modellen gebruik van stroomstootrelais (bistabiel) – waarvoor een octrooi werd aangevraagd – die in de aan- of uit-stand geen stroom vereisen. Zo kan een datacenter met 100 kasten dankzij de PX3 jaarlijks zo’n € 5.000 aan energie- en koelingskosten besparen. Bij een stroomonderbreking kan de PX3 vooraf worden geconfigureerd zodat relaisschakelaars in hun laatste positie blijven staan of kan een specifieke inschakelprocedure worden doorlopen. Bovendien heeft Raritan aan alle PX3-modellen een derde USB-poort toegevoegd en heeft dus voortaan een USB-B- en twee USB-A-poorten.

De iPDU maakt serverkasten ‘slimmer’ dankzij realtime energie- en omgevings-monitoring. Via het LCD-scherm van de PDU’s of via een webbrowser kunnen datacenterpersoneel de energieconsumptie, temperatuur, vochtigheid en de status van racks, PDU’s, lijnen, beveiligingsschakelaars en afzonderlijke uitgangen monitoren.  De door de PX3 vergaarde gegevens – die het realtime kWh-energieverbruik meet met een foutmarge van niet meer dan 1% – kunnen verder worden geanalyseerd en gemonitord met behulp van de Raritans DCIM Power IQ®-energiebeheersoftware.

  • Succesverhaal over drie generaties
  • “De iPDU’s van Raritan zijn te vinden in datacenters over de hele wereld. Ze lezen informatie uit om datacenters efficiënter en betrouwbaarder te maken en tegelijkertijd de kosten te verlagen”, aldus David Wood, directeur voor energiebeheeroplossingen bij Raritan. “Het feit dat we vandaag de PX3 met stroomstootrelais op de markt brengen, illustreert nogmaals hoe onze iPDU’s de operationele kosten verder kunnen drukken.”

De energieafdeling van Raritan – die vier octrooien en twee aangevraagde octrooien telt – heeft een waaier van primeurs op de markt gebracht en talloze prijzen ontvangen. Onlangs won de PX3 de Duitse Data Center Award voor Energietechnologie. Deze bekroning plaatst producten en projecten die de energie-efficiëntie in datacenters vergroten in de kijker.

De iPDU van Raritan is de eerste die is uitgerust met: een door de gebruiker programmeerbare computer, een sensorpoort om sensoren voor de temperatuur, vochtigheid en andere toe te voegen en USB-poorten ter ondersteuning van wifi-netwerken, PDU-tot-PDU-cascade-effect en beveiligingswebcams. Het is tevens de eerste iPDU die in talloze kleuren verkrijgbaar is om stroomverdelingspaden te identificeren en opsporen en om het onderscheid te kunnen maken tussen verschillende PDU’s in een rack. Underwriters Laboratories kende de PX eveneens de eerste IEC 62368-1-certificering toe.

Beschikbaarheid

Vanaf vandaag is de PX3 iPDU wereldwijd te verkrijgen. Om aan de behoeften van uiteenlopende IT-omgevingen te voldoen, telt het assortiment rack PDU’s voor een eenfasig, driefasig of hoogspanningsnet (400 V), met gemeten uitgangen, geschakelde uitgangen en niet-geschakelde, evenals inline-vermogensmeters. De PX3 is gebruiksklaar en past naadloos binnen de infrastructuur van bestaande datacenters.