Nieuw wandmonteerbaar Micro Data Center

SE

Schneider Electric kondigt tijdens de Innovation Summit in Barcelona de verdere afstemming van haar datacenteroplossingen op de nieuwe hybrid IT-omgeving aan. Binnen het vandaag aangekondigde portfolio brengt Schneider het eerste EcoStruxure Micro Data Center in zijn soort op de markt in een 6U-wandmontagemodel, ontworpen om grote edge-servers te ondersteunen in een onopvallende kast, die maximale vloeroppervlakte vrijlaat. 

Snelle, flexibele, beheerbare en configureerbare oplossingen

De 6U Wall Mount maakt onder deel uit van de EcoStruxure Micro Data Center serie. Met op zichzelf staande behuizingen van één rack, inclusief bewaking en beheer op afstand, services, fysieke beveiliging, UPS, stroomverdeling en koelapparatuur. Voor een snelle, eenvoudige en op maatwerk wijze ontwerpen, implementeren en beheren van edge computing-oplossingen. 

Gemaakt voor Edge Computing-uitdagingen 

Om in de behoeften van de always-on wereld te voorzien, ondergaan bedrijven van elke omvang een digitale transformatie. IT-systemen worden dichter bij de plek gebracht waar data ontstaan en worden verwerkt – een belangrijke trend die edge computing wordt genoemd. Edge computing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee door gedistribueerde systemen op locaties zonder IT-personeel, die vaak niet geoptimaliseerd zijn voor IT-systemen en moeten voldoen aan nieuwe cyber- en fysieke beveiligingseisen.

Schneider Electric’s 6U Wall Mount is ontworpen voor edge computing waar ruimte schaars is en bestendigheid een vereiste is. Hiermee kunnen grote, zware edge-servers, netwerkapparatuur en de UPS veilig aan een muur worden gemonteerd, zodat deze geen vloeroppervlakte in beslag neemt en tot 60 procent minder ruimte vraagt dan traditionele muurbehuizingen. De beschikbare schokverpakking biedt de mogelijkheid aan partners en integrators om IT vooraf te installeren en daarmee snel en gestandaardiseerd te implementeren. De geïntegreerde stoffilter en ventilator maken de oplossing ideaal voor licht industriële omgevingen. De 6U Wall Mount stelt klanten in staat om kritieke bedrijfsactiviteiten in niet-IT-omgevingen te ondersteunen. 

"Met het creatieve ontwerp en de functionaliteiten van de EcoStruxure Micro Data Center 6U Wall Mount zijn we in staat nieuwe mogelijkheden te openen om IT bij de Edge te plaatsen, waardoor digitale transformatie een realiteit wordt", zegt Jim Simonelli, SVP Emerging Businesses, Secure Power Division van Schneider Electric.