Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

DE-CIX Frankfurt 15 Tbps-819x415

Op woensdagavond 20 september heeft DE-CIX Frankfurt een nieuw verkeersrecord gevestigd door voor het eerst de grens van 15 Terabits per seconde (Tbps) te overschrijden, met een piek van 15,29 Tbps. Ter vergelijking: in 2022 doorbrak Frankfurt de barrières van 11, 12, 13 en 14 Tbps.

Hoewel 2023 tot nu toe minder piekmomenten kent, is het dataverkeer sinds begin 2022 met bijna 40% toegenomen. Over de afgelopen vijf jaar gezien is er een enorme stijging van 150% in het dataverkeer.

Net als in het verleden hebben bepaalde gebeurtenissen een grote invloed op het dataverkeer. Zo viel de piek op woensdag samen met de start van het UEFA Champions League-seizoen. Het is ook waarschijnlijk dat de nieuwe Apple iOS-release van deze week een bijdrage heeft geleverd aan deze verkeersstijging. Ter illustratie: 15 Tbps staat gelijk aan het gelijktijdig streamen van meer dan 5 miljoen HD-video's. In de analoge wereld, als één bit gelijk zou staan aan één milliliter water, dan zou 15 Tbps elke seconde 400 Olympische zwembaden vullen.

De pieken tijdens echte live-gebeurtenissen laten zien hoe verschillende aspecten van ons leven digitaliseren. Of het nu gaat om werken met videoconferenties of ontspannen met het streamen van sportevenementen of gamen, digitale diensten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven geworden.

Meer over
Lees ook
nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform en koploper in de Europese datacentermarkt, heeft een uitbreiding op de al bestaande CFE-meetmethode (Carbon Free Energy) geïntroduceerd. CFE is een indicator die het percentage koolstofvrije energie meet dat per uur wordt geleverd en verbruikt.

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL introduceert door waterstof aangedreven AI-datacenter

ECL heeft de lancering aangekondigd van wat zij beschouwen als het eerste waterstof-aangedreven datacenter ter wereld, gevestigd in hun MV1-faciliteit in Mountain View, Californië.  Dit datacenter, dat volledig off-grid opereert, is speciaal ontworpen om te voldoen aan de intensieve rekenkrachtbehoeften van kunstmatige intelligentie (AI).

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1