Nieuw beveiligingssysteem van Siemon verbetert toegangscontrole tot kasten

Siemon

Ongeplande downtime van een datacenter kan een bedrijf duizenden euro's per minuut kosten. Terwijl stroomuitval en netwerkstoringen een van de meest voorkomende oorzaken zijn, blijkt uit onderzoek dat uitval van datacenters ook vaak veroorzaakt wordt aan menselijke fouten. In een colocatie datacenter kunnen menselijke fouten zoals per ongeluk toegang krijgen tot een verkeerde kast voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden al tot grote problemen leiden. 

Met V-Lock introduceert Siemon, de wereldwijde expert op het gebied van IT-infrastructuren, een nieuw beveiligingssysteem voor rackdeuren. Het biedt superieure toegangscontrole voor cabinets en maakt een betere beveiliging en een beter beheer van en controle in bedrijf kritische colocatie- en bedrijfsdatacenters mogelijk. 

GDPR en PCI-DSS

Het nieuwe systeem vereenvoudigd ook de naleving van privacyregels zoals de algemene voorschriften voor gegevensbescherming (GDPR), Sarbanes-Oxley voor de financiële sector en de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS). 

V-Lock bestaat uit een uitgebreid en eenvoudig op te zetten hard- en softwaresysteem. Het omvat tevens een breed scala aan veilige handgrepen die het risico uitsluiten dat universele sleutels kunnen worden gebruikt om een cabinet te openen. V-Lock beveiligingshandgrepen bieden de flexibiliteit om te voldoen aan specifieke behoeften ten aanzien van de veiligheid van de cabinet. Denk onder andere aan elektronische laagfrequente kaarten, hoogfrequente kaarten, biometrische vingerafdrukken en PIN-toegang. 

Om gebruikers, kaarten en biometrische gegevens evenals gebruikers- en groepstoestemmingen te beheren, biedt V-Lock tevens een softwareplatform dat ook realtime monitoring mogelijk maakt. Ook worden uitgebreide logs bijgehouden van activiteiten. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor onder andere audits en compliance-doeleinden. 

Universele sleutels

"Fysieke toegangscontrole en -beheer zijn een cruciale maatregel om de veiligheid in datacenteromgevingen te waarborgen en ongeautoriseerde toegang tot datacenterkasten te voorkomen. Maar een kwalitatief hoogwaardig systeem voor fysieke toegangscontrole kan ook het risico van downtime in datacenters beperken", zegt Alberto Zucchinali, Manager Datacenter Solutions and Services bij Siemon. "Ons nieuwe V-Lock systeem elimineert het gebruik van universele sleutels die elke kast kunnen openen. Het beperkt de toegang tot bedrijf kritische apparatuur door slechts toegang te bieden tot specifieke kasten, aan de hand van rollen en tijdsperioden. V-Lock kan op deze manier een waardevolle bijdrage leveren aan de fysieke veiligheid in het datacenter.” 

V-Lock is geschikt voor alle Siemon standalone cabinets. Het kan achteraf worden gemonteerd op éénzijdige scharnierende deuren. Het systeem is beschikbaar in een gecentraliseerd Bus- en Node-systeem dat authenticatie op kastniveau of op het einde van een rij kasten biedt. Ook is een gedecentraliseerd Sentry System voor vrijstaande kasten leverbaar. V-Lock kan ook worden geïntegreerd geleverd worden op maatwerk en vooraf geconfigureerde kasten, zoals Siemon's V-Built, samen met connectiviteit, PDU's en accessoires.

Meer over
Lees ook
Hoe moet een datacenter fysiek beveiligd worden? - De cloud biedt de oplossing

Hoe moet een datacenter fysiek beveiligd worden? - De cloud biedt de oplossing

Eagle Eye Networks zorgt voor slimme cloud-camerabeveiliging en cloud-toegangscontrole die ervoor zorgt dat alles op cybersecure wijze beveiligt blijft. Toch blijft er bij veel bedrijven 1 server altijd nog hardnekkig in de hoek staan, de server of recorder voor camerabeveiliging.

Datacenterbeveiliger Workrate treedt toe tot Dutch Data Center Association

Datacenterbeveiliger Workrate treedt toe tot Dutch Data Center Association

Workrate treedt toe tot de brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). Workrate is gespecialiseerd in beveiligingsdiensten voor datacenters. Het Amsterdamse Workrate is in 2003 opgericht door Jop Wolff en Michiel Muller, waarna partner Eelco Wiertsema zich korte tijd later aansloot. Het bedrijf levert beveiligingsdiensten aan diverse1

Schneider Electric: ’Update StruxureWare Data Center Expert zo snel mogelijk naar versie 7.4’

Schneider Electric: ’Update StruxureWare Data Center Expert zo snel mogelijk naar versie 7.4’

Schneider Electric stelt een update beschikbaar die een ernstig beveiligingsprobleem verhelpt in de StruxureWare Data Center Expert software. Door het lek konden aanvallers op afstand gevoelige informatie inzien en toegang krijgen tot onversleutelde wachtwoorden. Het beveiligingslek is ontdekt door Positive Technologies. Aanvallers kunnen het lek1