Nerdalize ontvangt subsidie voor serverradiatoren in woningen

nerdalize

Nerdalize ontvangt van STW een lening van 250.000 euro voor de doorontwikkeling van een systeem waarbij computerservers huizen verwarmen. Het bedrijf verwerkt servers in radiatoren.

Het koelen van datacenters kost veel energie. Door servers in radiatoren te verwerken en deze in woningen te plaatsen weet Nerdalize de warmte die servers generen efficiënt in te zetten. De servers kunnen hierdoor hun warmte afstaan aan hun omgeving en hoeven dus minder hard gekoeld te worden, terwijl huiseigenaren profiteren van een lagere energierekening.

Serverradiator laten plaatsen

Klanten kunnen via Nerdalize een serverradiator bij hen thuis laten plaatsen. Deze radiator wordt door Nerdalize beheerd. Zodra een klant van Nerdalize aanspraak maakt op de rekenkracht in de serverradiator bij een consument thuis gaat de verwarming in zijn of haar woning draaien.

Het draaien van servers in een woning kost natuurlijk energie en daarmee geld. Nerdalize vergoedt daarom deels de energierekening van de huiseigenaar. Bedrijven die capaciteit afnemen bij Nerdalize betalen voor deze rekencapaciteit.

Winst voor alle partijen

In het systeem winnen alle betrokken partijen. Huiseigenaren zijn goedkoper uit doordat een belangrijk deel van hun energierekening wordt vergoedt. Bedrijven kunnen goedkoper rekencapaciteit afnemen doordat Nerdalize niet hoeft te investeren in dure datacenters en de capaciteit gedecentraliseerd bij mensen kan onderbrengen. Nerdalize zelf profiteert door een marge te leggen op de kosten die het bedrijf doorberekent aan afnemers.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.