NEC Energy Solutions introduceert DSS energieopslagsysteem

NEC Energy Solutions introduceert de Distributed Storage Solution (DSS), een energieopslagsysteem gericht op zowel commerciële als industriële toepassingen. Het systeem is schaalbaar van 85 kWh tot 510 kWh opslagcapaciteit en een vermogenscapaciteit van 30 kW tot 650 kW.

Steeds meer datacenters maken gebruik van energie afkomstig uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens of zonnepanelen. Beide zijn echter niet continu beschikbaar. Zo kan op windstille momenten te weinig energie worden gegenereerd om het datacenter aan te drijven. Veel datacenters maken daarom op dit soort momenten gebruik van het reguliere energienetwerk, en draaien in de praktijk dus slechts een deel van de tijd op duurzame energie.

Duurzame energie opslaan

Energieopslagsystemen kunnen dit probleem oplossen. Door overtollige energie die wordt opgewerkt met bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen op te slaan in energieopslagsystemen zoals de DSS van NEC Energy Solutions kan deze energie worden aangesproken op bijvoorbeeld windstille momenten of gedurende de nacht. Dit zorgt ervoor dat datacenters volledig kunnen draaien op duurzame energie, en zorgt dat datacenters onafhankelijk van het reguliere energienetwerk kunnen opereren.

De DSS wordt geleverd met de NEC Energy Solutions AEROS beheersoftware. Het systeem is voorzien van lithium-ion accu’s, die door NEC Energy Solutions zijn ontworpen en getest. De DSS is naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar in de Verenigde Staten. Op een later moment in 2017 wordt het systeem ook in Europa geïntroduceerd.

De Distributed Storage Solution van NEC Energy Solutions (bron: NEC Energy Solutions)

Dossiers
Lees ook
Eigen energiehub helpt bedrijfsterrein aan lokaal opgewekte groene stroom

Eigen energiehub helpt bedrijfsterrein aan lokaal opgewekte groene stroom

Acht bedrijven die zich de komende jaren gaan vestigen op een van de kavels van Medel II sluiten zich aan bij een nieuw energiesysteem, een initiatief van energie-infrastructuurspecialist Joulz in samenwerking met regionale netbeheerder Liander.

Deutsche Telekom (DT) neemt batterijopslag voor hernieuwbare energiebronnen in gebuik

Deutsche Telekom (DT) neemt batterijopslag voor hernieuwbare energiebronnen in gebuik

Deutsche Telekom (DT) heeft de eerste grootschalige batterijopslag voor de integratie van hernieuwbare energieën in gebruik genomen. DT doet dat via een dochteronderneming, PASM.

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1