Minkels presenteert datacenteroplossingen op Infosecurity/ Storage Expo beurs

Aisle-Containment-Minkels-Free-Standing-Cold-Corridor-HR

Datacenters veranderen de opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud snel. Ook de omgevingseisen die worden gesteld aan datacenterapparatuur veranderen hierdoor. Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, presenteert tijdens de komende Infosecurity/ Storage Expo beurs in Utrecht een nieuwe generatie datacenteroplossingen waarmee organisaties hun datacenter toekomstbestendig kunnen maken. Het gaat onder andere om de Free Standing Cold Corridor.

“Er vindt op dit moment in Europa een sterke verschuiving plaats, waarbij het gebruik van cloudtoepassingen terrein wint ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren en het gebruik van pure colocatie”, zegt Ramón De Groot, Business Unit Manager Nederland, bij Minkels. “Door de versnelde adoptie van cloud is er meer behoefte aan flexibele datacenterinfrastructuren. Flexibiliteit is nodig om de karakteristieken van cloud maximaal tot zijn recht te laten komen, zoals de locatieonafhankelijkheid in combinatie met een wisselend gebruik van de onderliggende datacenterresources. Ook schaalbaarheid, versterkt door de trend richting on-demand infrastructuren, is een cloud-eigenschap die schreeuwt om flexibiliteit in het datacenter.”

Minkels presenteert op de beurs onder andere de Free Standing Cold Corridor, een modulaire datacenteroplossing die geschikt is voor dynamische omgevingen waaronder cloud. De volledige onafhankelijkheid van racks in de Cold Corridor-constructie geeft beheerders de mogelijkheid in te spelen op onvoorspelbare toekomstige IT-uitbreidingen en de snel wijzigende specificaties van onder andere apparatuur voor dataopslag.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.