Minkels presenteert datacenteroplossingen op Infosecurity/ Storage Expo beurs

Aisle-Containment-Minkels-Free-Standing-Cold-Corridor-HR

Datacenters veranderen de opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud snel. Ook de omgevingseisen die worden gesteld aan datacenterapparatuur veranderen hierdoor. Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, presenteert tijdens de komende Infosecurity/ Storage Expo beurs in Utrecht een nieuwe generatie datacenteroplossingen waarmee organisaties hun datacenter toekomstbestendig kunnen maken. Het gaat onder andere om de Free Standing Cold Corridor.

“Er vindt op dit moment in Europa een sterke verschuiving plaats, waarbij het gebruik van cloudtoepassingen terrein wint ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren en het gebruik van pure colocatie”, zegt Ramón De Groot, Business Unit Manager Nederland, bij Minkels. “Door de versnelde adoptie van cloud is er meer behoefte aan flexibele datacenterinfrastructuren. Flexibiliteit is nodig om de karakteristieken van cloud maximaal tot zijn recht te laten komen, zoals de locatieonafhankelijkheid in combinatie met een wisselend gebruik van de onderliggende datacenterresources. Ook schaalbaarheid, versterkt door de trend richting on-demand infrastructuren, is een cloud-eigenschap die schreeuwt om flexibiliteit in het datacenter.”

Minkels presenteert op de beurs onder andere de Free Standing Cold Corridor, een modulaire datacenteroplossing die geschikt is voor dynamische omgevingen waaronder cloud. De volledige onafhankelijkheid van racks in de Cold Corridor-constructie geeft beheerders de mogelijkheid in te spelen op onvoorspelbare toekomstige IT-uitbreidingen en de snel wijzigende specificaties van onder andere apparatuur voor dataopslag.

Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.