Minkels en partners Bulk en MainOne verzorgen sessies op Datacloud Europe in Monaco

Datacenterleverancier Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand – levert samen met partners Bulk en MainOne een bijdrage aan het sprekersprogramma van Datacloud Europe in Monaco (6 t/m 8 juni). Het programma staat in het teken van innovatie, duurzaamheid, schaalbare oplossingen en het belang van strategisch partnerschap.

Minkels-2017-A-brand-of-Legrand-final-300x116 Op 7 juni laten Minkels en MainOne zien hoe een strategisch partnerschap innovatie in datacenterinfrastructuur versterkt. MainOne is de belangrijkste aanbieder van netwerk- en datacenteroplossingen in West-Afrika. Het bedrijf timmert flink aan de weg na de bouw van MDXi, het grootste Tier III+-datacenter in West-Afrika. Egomaron Jegede (Technology Projects Manager MainOne) en Etienne Rochelle (International Account Manager Minkels) lichten tijdens een case study in het ‘Africa Theatre’ toe hoe MainOne is uitgegroeid tot de nummer 1 van West-Afrika en welke rol het partnerschap hierin speelde.

‘Innovating sustainable hyperscale solutions’

Op 8 juni spreekt Christiaan Van Terheijden (CEO Minkels) in het ‘Innovation and Investment Theatre’ samen met Peder Nӕrbø (Directeur en oprichter van Bulk Infrastructure AS) over ‘Innovating sustainable hyperscale solutions’. Deze duopresentatie toont aan hoe het strategisch partnerschap bijdraagt aan een ‘next generation’ ontwerp in duurzame, schaalbare datacenters. Christiaan van Terheijden en Peder Nӕrbø schetsen daarnaast een duidelijk beeld van de belangrijkste drijfveren in de datacentermarkt – waaronder duurzaamheid, energie-efficiëntie en schaalbaarheid – en hoe deze vertaald zijn in het Bulk NO1 Campus project.

Datacloud Europe vindt plaats tussen 6 en 8 juni 2017 in het Grimaldi Forum te Monte Carlo (Monaco). Meer informatie over dit evenement is verkrijgbaar via http://www.datacloudcongress.com.