Microsoft wil nog twee datacenters bouwen in Middenmeer

datacenter2

Microsoft breidt zijn bouwplannen in de kop van Noord-Holland uit. Naast de twee datacenters die op dit moment al op Agriport A7 worden gebouwd heeft het bedrijf plannen om nog twee datacenters te bouwen. Zodra de bouw van deze datacenters is afgerond beschikt het bedrijf over grofweg 11 hectare datacenterruimte in Middenmeer.

In Middenmeer staat momenteel het datacenter AMS05 van Microsoft, terwijl AMS06 datacenter momenteel in aanbouw is. Om na de bouw van AMS06 direct te kunnen beginnen met de bouw van nog twee datacenters heeft Microsoft nu alvast vergunningen aangevraagd voor de komst van AMS07 en AMS08. Deze twee extra datacenters krijgen een gezamenlijk oppervlak van 59.348 m2. Dit betekent dat de totale datacenteroppervlakte waarover Microsoft dan in Middenmeer beschikt uitkomt op ruim 112.000 m2.

Verzet

In totaal heeft Microsoft 37 hectare grond gekocht in Middenmeer. Deze grond grenst direct aan de tuinbouw. Microsoft wordt in Middenmeer niet door iedereen met open arme ontvangen. Met name lokale boeren verzetten zich tegen de komst van de datacenters, aangezien deze gebouwd worden op grond die oorspronkelijk is bedoeld voor agrarische doeleinden. De gemeente Middenmeer is echter bereid het bestemmingplan aan te passen om voor Microsoft de weg vrij te maken om met de bouw te beginnen. Tenminste één boer zou al een bezwaar hebben ingediend tegen de bouw.

Uiteindelijk moeten de glastuinbouw en de datacenters van Microsoft elkaar gaan aanvullen en ondersteunen. Zo wil Microsoft energie die door de glastuinbouwers wordt opgewekt gaan gebruiken in zijn datacenters, terwijl de tuinbouwers warmte die wordt gegenereerd in de datacenters kunnen hergebruiken voor het verwarmen van kassen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.