Microsoft trekt stekker uit support voor Windows Server 2003

Server rack, men x 2

De technische ondersteuning van Windows Server 2003 is ten einde. Microsoft heeft deze week definitief de stekker getrokken uit de support voor het verouderde besturingssysteem. Datacenterbeheerders die Windows Server 2003 nog gebruiken wordt geadviseerd zo snel mogelijk te migreren naar een moderner besturingssysteem.

“Na vandaag kunnen wij de veiligheid van het besturingssysteem voor servers niet meer waarborgen, en bieden we geen ondersteuning meer bij technische problemen. Dat maakt systemen kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf”, waarschuwt Microsoft.

Beveiligingsbedrijf Bit9 schatte in april nog dat ongeveer 2,7 miljoen servers voorlopig blijven draaien op Windows Server 2003. Deze servers krijgen hierdoor geen beveiligingsupdates meer en kunnen dus kwetsbaar worden voor cyberaanvallen. Ook Microsoft beaamt dit. “Elke dag van uitstel is een dag waarop organisaties meer risico lopen”, aldus de IT-gigant.

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.