Microsoft datacenter in Middenmeer in gebruik genomen

Microsoft’s CEO Satya Nadella heeft in Londen een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot de Europese Microsoft-cloudinfrastructuur, waarvan voor Nederland de belangrijkste is dat het datacenter in Middenmeer operationeel is. Het datacenter in Middenmeer functioneert als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze aankondiging onderstreept het belang van Nederland in het bieden van diensten, zoals Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online, naar de regio. De financiële resultaten van het eerste kwartaal en het gebruik van clouddiensten zijn wereldwijd verdubbeld in het afgelopen jaar. De datacenters zijn gebouwd met de nieuwste technologie en zijn zeer zuinig in het verbruik van water, stroom en energie.

  • edwin Edwin Hageman
  • General Manager Microsoft Nederland Edwin Hageman vat het nieuws als volgt samen: “Wij zien de opening van het datacenter in Middenmeer als een langetermijninvestering in Nederland en Europa. Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.”
 
Dossiers
Lees ook
Nederlandse hub Gaia-X voor invulling en bijdrage Europese data- en cloudinfrastructuur

Nederlandse hub Gaia-X voor invulling en bijdrage Europese data- en cloudinfrastructuur

Gaia-X, het Europese initiatief om een data- en cloudinfrastructuur te ontwikkelen waarbij Europese waarden als data-soevereiniteit geborgd kunnen worden, heeft vanaf vandaag een Nederlandse hub. Dit is aangekondigd tijdens een virtueel kick-off event georganiseerd door TNO.

Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

ICT-dienstverlener Wortell neemt de Nederlandse tak van het Franse Groupe Onepoint over. Met de overname van deze managed services organisatie voegt Wortell uitgebreide expertise op het gebied van Microsoft, Citrix en datacenter toe aan haar dienstverlening

Cyxtera vereenvoudigt AI-innovatie met AI / ML Compute as a Service - powered by NVIDIA DGX A100

Cyxtera vereenvoudigt AI-innovatie met AI / ML Compute as a Service - powered by NVIDIA DGX A100

Cyxtera, wereldleider op het gebied van colocatie- en interconnectiediensten voor datacenters, heeft zijn baanbrekende Artificial Intelligence / Machine Learning (AI / ML) compute as a service-aanbod gelanceerd. Het biedt datacenter platform mogelijkheden voor AI workloads.