Microsoft datacenter in Middenmeer in gebruik genomen

Microsoft’s CEO Satya Nadella heeft in Londen een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot de Europese Microsoft-cloudinfrastructuur, waarvan voor Nederland de belangrijkste is dat het datacenter in Middenmeer operationeel is. Het datacenter in Middenmeer functioneert als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze aankondiging onderstreept het belang van Nederland in het bieden van diensten, zoals Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online, naar de regio. De financiële resultaten van het eerste kwartaal en het gebruik van clouddiensten zijn wereldwijd verdubbeld in het afgelopen jaar. De datacenters zijn gebouwd met de nieuwste technologie en zijn zeer zuinig in het verbruik van water, stroom en energie.

  • edwin Edwin Hageman
  • General Manager Microsoft Nederland Edwin Hageman vat het nieuws als volgt samen: “Wij zien de opening van het datacenter in Middenmeer als een langetermijninvestering in Nederland en Europa. Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.”
 
Dossiers
Lees ook
OVHcloud komt met local zones

OVHcloud komt met local zones

Datacenter en cloudbedrijf OVHcloud heeft bekend gemaakt te komen met local zones voor het publieke cloud aanbod. Nederland staat vooralsnog op de lijst van het bedrijf.

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Voor de tech pers was het omvallen van de cloud van Google en Oracle in Engeland door de extreme warmte een belangrijke gebeurtenis. Terecht ook, want dat een cloud onbereikbaar is komt weinig voor. Twee clouds is uitzonderlijk. Wat kunnen we hiervan leren?

Expertgroep 'Standaardisatie GAIA-X’ van start

Expertgroep 'Standaardisatie GAIA-X’ van start

GAIA-X is een Europees project met als doel om gemeenschappelijke eisen te ontwikkelen voor een Europese data-infrastructuur. Dit stimuleert aanbod en gebruik van Europese cloud services en versterkt de onafhankelijkheid en data-soevereiniteit van Europa. Standaarden vormen de basis van het afsprakenstelsel GAIA-X.