Maximale netwerk beschikbaarheid nodig? Denk aan de koeling van uw systemen!

slider-datacenterworks-615x300kopie

Verhoogde temperaturen leiden tot uitval van equipment en downtime van netwerken. Koning & Hartman verzorgt een complete data infrastructuur inrichting voor een goede koeling en energievoorziening. Op basis van modulaire componenten creëren wij maatwerkoplossingen afgestemd op uw specifieke situatie.

Op de toekomst voorbereid met Electronic Packaging van Koning & Hartman

Complexe multi-vendor systemen met hoge warmtelasten in datacenters vragen steeds meer van de koeling en energievoorziening. Het equipment dient optimaal gekoeld te worden om maximale beschikbaarheid van het netwerk te garanderen. Koning & Hartman biedt met de modulaire, flexibele en schaalbare productplatformen van Pentair, dé oplossing om uw datacenter met de veranderende eisen mee te laten evolueren.

Ook bij piekbelasting blijven functioneren

Effectieve aanvoer van koude lucht op de juiste plaats is essentieel zodat de kritische apparatuur ook bij piekbelastingen blijft functioneren. Het Varistar platform is schaalbaar, met oplossingen op basis van passief airflowmanagement per cabinet, tot containments en high-density watergekoelde warmtewisselaars.

Maatwerk nodig? Varistar server kabinetten bieden flexibele inrichting

Hoe complexer en veeleisender de condities voor uw IT omgeving zijn, des te groter is de behoefte aan een maatwerk cabinet platform. De Varistar kabinetten zijn verkrijgbaar in een enorm aantal verschillende configuraties, en specifiek ontwikkeld voor zware belasting, en bieden oplossingen voor security, kabelmanagement en koeling.

Containment: bespaar tot 30% energie

Door warme en koude lucht te scheiden d.m.v. containments, realiseren we een enorme efficiency verbetering. Door toepassing van de contaiment systemen van Schroff, in combinatie met air flow management accessoires, kan het volumeverlies in luchtstromen tot praktisch nul worden gereduceerd.

Keep it cool: waterkoeling op zijn best

Als de warmteontwikkeling per cabinet drastisch toeneemt, zijn traditionele koelingsoplossingen niet meer toereikend. Als de maximale warmte ontwikkeling in een cabinet begrensd is, kan dit leiden tot onbruikbare rackeenheden. Koning & Hartman biedt zowel in-Row als in-Cabinet warmtewisselaars tot 40 kW per cabinet met de smalste voetprint die in de markt verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn er ook passieve deur-warmtewisselaars verkrijgbaar tot 26 kW koelvermogen.

De warmtewisselaars worden dichter bij de warmtebron geïnstalleerd, waardoor de koelingscapaciteit per cabinet enorm verhoog wordt, maar ook de redundantie van het datacenter verbeterd wordt. De intelligente control units reageren snel op de warmtebelasting van de apparatuur wat extra besparing oplevert. De hot-swappable ventilatorunits en de redundante power supplies garanderen veiligheid en beschikbaarheid van uw IT systeem.

Accessoires maken uw werkomgeving compleet

Het pakket accessoires waaruit men kiezen is functioneel en zeer uitgebreid. Draagplanken, glijprofielen, kabel- en luchtgeleiding, rangeeropties zorgen voor invulling van de mechanische details.

Ten behoeve van security is er de keuze tussen eenvoudige handgrepen met of zonder DIN-Cylinder tot aan IP adresseerbare elektronische sloten. Voor de spanningsvoorziening in het cabinet zijn zowel intelligente als passieve Power Distribution Units (PDU’s) verkrijgbaar. Control units met rookmelders en bewegingssensoren kunnen aangesloten worden op een DCIM systeem.

Levering & installatie: Koning & Hartman ontzorgt

Koning & Hartman zorgt voor transport, inhuizen, installatie en in-bedrijfsstelling op locatie. De cabinetten worden uitgelijnd, containments geplaatst en afgehangen, de warmtewisselaars geïnstalleerd. Vanzelfsprekend worden alle verpakkingsmaterialen afgevoerd.

Wij leveren uw datacenter pas op als u helemaal tevreden bent.

Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.