maincubes investeert miljard euro in nieuwe datacenters

maincubes 2023

 

Het van oorsprong Duitse datacenterbedrijf maincubes heeft financiering geregeld voor nieuwe datacenters. Het gaat om meer dan een miljard euro dat geïnvesteerd zal worden in nieuwe faciliteiten in Frankfurt en Berlijn. De onderneming beschikt ook over een datacenter in Amsterdam.

De nieuwe financieringsfaciliteit van € 1,035 miljard is bedoeld voor het verder ondersteunen van de strategie voor duurzame groei om een leidende Europese datacenterexploitant te worden. De financiering is geregeld via een consortium van acht banken en een institutioneel fonds.

maincubes wordt bij haar lopende activiteiten sinds enige tijd ondersteund door Digital Transformation Capital Partners (DTCP) en Art-Invest Real Estate. DTCP heeft meer dan twee miljard euro aan activa onder beheer in Europese digitale infrastructuur. Daaronder zijn zendmasten, glasvezelnetwerken en datacenters. Portefeuillebedrijven zijn onder meer Swiss Towers (overgenomen door Cellnex), Community Fiber Limited, Cellnex Netherlands, Open Dutch Fiber, e-fiber en maincubes.

De tweede partner - Art-Invest Real Estate - richt zich op metroregio's in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het beheert meer dan negen miljard euro in onder andere digitale infrastructuur en aanverwante fysieke infrastructuur.

Meer over
Lees ook
Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Datacenters die via de eigen IT-afdeling of van klanten servers binnen krijgen die gebruik maken van de nieuwste zogeheten datacenter-processoren, dienen zich voor te bereiden op mogelijke problemen.

Eerste Europese datacenter voor quantum computers begin 2024 open

Eerste Europese datacenter voor quantum computers begin 2024 open

Quantum computing, ooit een domein van puur wetenschappelijk onderzoek, staat nu aan de vooravond van een commerciële doorbraak. Deze ontwikkeling is van cruciaal belang voor de datacenterindustrie. Recent nieuws van IBM illustreert hoe dichtbij de integratie van quantum computers in datacenters al is. Zo staat er voor 2024 een eerste IBM datacent1

Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1