maincubes investeert miljard euro in nieuwe datacenters

maincubes 2023

 

Het van oorsprong Duitse datacenterbedrijf maincubes heeft financiering geregeld voor nieuwe datacenters. Het gaat om meer dan een miljard euro dat geïnvesteerd zal worden in nieuwe faciliteiten in Frankfurt en Berlijn. De onderneming beschikt ook over een datacenter in Amsterdam.

De nieuwe financieringsfaciliteit van € 1,035 miljard is bedoeld voor het verder ondersteunen van de strategie voor duurzame groei om een leidende Europese datacenterexploitant te worden. De financiering is geregeld via een consortium van acht banken en een institutioneel fonds.

maincubes wordt bij haar lopende activiteiten sinds enige tijd ondersteund door Digital Transformation Capital Partners (DTCP) en Art-Invest Real Estate. DTCP heeft meer dan twee miljard euro aan activa onder beheer in Europese digitale infrastructuur. Daaronder zijn zendmasten, glasvezelnetwerken en datacenters. Portefeuillebedrijven zijn onder meer Swiss Towers (overgenomen door Cellnex), Community Fiber Limited, Cellnex Netherlands, Open Dutch Fiber, e-fiber en maincubes.

De tweede partner - Art-Invest Real Estate - richt zich op metroregio's in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het beheert meer dan negen miljard euro in onder andere digitale infrastructuur en aanverwante fysieke infrastructuur.

Lees ook
Microsoft wil miljard investeren in datacenter in productiefaciliteit van Foxconn

Microsoft wil miljard investeren in datacenter in productiefaciliteit van Foxconn

Soms werken twee bedrijven zo nauw samen dat ze - letterlijk - dicht bij elkaar kruipen. Zo heeft PostNL een volledige etage in het reusachtige distributiecentrum van bol.com in Waalwijk in gebruik voor de distributie van pakketten. Dus waarom zou een techbedrijf niet een datacenter kunnen bouwen op de reusachtige manufacturing-site van een belangrijke...

Nederland op 7e plek in top-10 meeste datacenters per land

Nederland op 7e plek in top-10 meeste datacenters per land

Op LinkedIn circuleert een interessante grafiek. Het geeft de belangrijkste landen weer als het gaat om het aantal datacenters dat ieder land huisvest. Nederland staat op de zevende plek met 281 datacenters.

ECO-Qube test smart cooling-aanpak in Zwitsers datacenter

ECO-Qube test smart cooling-aanpak in Zwitsers datacenter

Het Europese ECO-Qube innovatieproject voert momenteel een testproject uit met zijn nieuwe koelaanpak in NEST, op de EMPA-campus in Dübendorf, Zwitserland. Eerder al werd een pilot uitgevoerd bij een Turkse partnerorganisatie.