maincubes AMS01 nieuwe locatie van het Europese OCP Experience Center

OCP

Circle B en Rittal hebben besloten om het eerste European Open Compute Project (OCP) Experience Center te verhuizen naar de maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam - het OCP Experience Center was oorspronkelijk gevestigd bij Switch Datacenters AMS1 in Amsterdam. 

Verkoop

"De reden om het Experience Center te verhuizen naar een nieuwe locatie is het feit dat Switch Datacenters onlangs haar AMS1 site heeft verkocht", aldus Andre Hiddink, Product Manager IT-Infrastructuur en RiMatrix bij Rittal. "Het eerste Europese OCP Experience Center is een groot succes en we hebben een groot aantal zeer geïnteresseerde datacenter managers en datacenter professionals verwelkomd", zegt Menno Kortekaas, Chief Technology Officer van Circle B. "We willen het team van Switch Datacenters bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan de adoptie van OCP in Europa en zijn dankbaar dat zij ons en de OCP community in de toekomst zullen blijven ondersteunen, zij het in een andere rol”, voegen Hiddink en Kortekaas toe. 

De volledig functionele OCP-omgeving bevindt zich nu in de AMS01-faciliteit van maincubes. Het datacenter is zeer dicht bij Schiphol gelegen. "Wij zien grote mogelijkheden voor zowel Nederlandse als internationale OCP Inspired projecten", zegt Joris te Lintelo, Vice President van maincubes. "Onze locatie in Amsterdam is ideaal gelegen voor Nederlandse bezoekers, maar ook voor datacenter-eigenaren en datacenter managers uit het buitenland en wij nodigen u graag uit om met ons kennis te maken.” 

Demo en testen

Het OCP Experience Center is beschikbaar als democentrum, maar kan ook gebruikt worden voor het testen van nieuwe OCP Accepted en OCP Inspired datacenter-omgevingen en telco-oplossingen. 

Circle B was een van de eerste Europese channel-partners die de status van OCP Solution Provider verwierf. Solution Providers zijn een speciale groep van bedrijven binnen het OCP ecosysteem. Zij ontwikkelen, testen, leveren en ondersteunen kant-en-klare systemen en omgevingen op basis van OCP-ontwerpen. Rittal is een bekende fabrikant van infrastructuuroplossingen voor datacenters. Als onderdeel van hun productportfolio ontwerpt, produceert en verkoopt Rittal racks en koeloplossingen die gebaseerd zijn op OCP-ontwerpen. maincubes is onderdeel van de Duitse investeerder en vastgoedontwikkelaar Art-Invest, die deel uitmaakt van het Duitse bouwconcern Zech Group. 

Groei

De drie bedrijven hebben vastgesteld dat binnen de technologiesector IT-managers bij grote ondernemingen en overheden in Europa zijn begonnen met het implementeren van OCP-principes. Deze principes vormen de basis waarop veel hyperscalers opereren. Door de toepassing van OCP-ontwerpen in hun datacenters kunnen grote en middelgrote ondernemingen en overheden profiteren van dezelfde voordelen als de hyperscalers: kostenreductie, lager energieverbruik en veel meer flexibiliteit. 

Het Europese OCP Experience Center heeft als doel IT-managers en datacenter managers te helpen de impact van OCP-ontwerpen op hun faciliteiten volledig te begrijpen. Het center zal hen ook in staat stellen om specifieke OCP-gebaseerde oplossingen te testen die relevant zijn voor hun IT-omgeving. 

OCP Summit

"Het Europese OCP Experience Center heeft een belangrijke rol gespeeld bij de adoptie van OCP geïnspireerde datacenter-ontwerpen in Europa", zegt Steve Helvie, VP van Channel voor de Open Compute Project Foundation. "Nu Switch Datacenters hun AMS1-datacenter heeft verkocht, ben ik blij dat Rittal en Circle B hebben besloten om samen te werken met een belangrijke onafhankelijke en Europese datacenterleverancier als maincubes. Ik ben zeer verheugd dat deze drie bedrijven de groei van OCP in de Europese regio zullen blijven stimuleren.” 

Het Europese OCP Experience Center ligt direct naast Schiphol. Het centrum zal beschikbaar zijn voor bezoekers van de jaarlijkse OCP Regional Summit die op 26 en 27 september 2019 in Amsterdam wordt gehouden in het RAI Exhibition and Convention Centre.

Meer over
Lees ook
Open Compute Project introduceert Root of Trust-specificatie

Open Compute Project introduceert Root of Trust-specificatie

De Open Compute Project Foundation (OCP) heeft versie 1.0 van de Root of Trust (RoT) -specificatie aangekondigd. Dit model is gebaseerd op het concept dat ieder OCP-apparaat eerst een RoT moet hebben die verantwoordelijk is voor het verifiëren van de firmware tijdens het opstarten, het authentiek en veilig houden tijdens updates en het herstellen1

OCP hardware recyclen basis van een nieuwe samenwerking in Nederland

OCP hardware recyclen basis van een nieuwe samenwerking in Nederland

Het was dit jaar nogal stil rond OCP, maar sinds enige weken weten we dat Circle B, ITRenew en Maincubes samenwerken om datacenters duurzamer te maken waarbij OCP hardware recyclen een belangrijke rol speelt.

Open Compute schoeft  in 20121 eisen verder op

Open Compute schoeft in 20121 eisen verder op

Als deze editie van DatacenterWorks bij u op de mat valt, is de OCP Tech Week net begonnen. Van 9 tot en met 13 november organiseert OCP een week vol online sessies waarin deelnemers worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond de specificaties en afspraken die OCP de laatste maanden heeft gelanceerd.