Maatconfectie bij glasvezelkabel

Modern interior of server room in datacenter

Het glasvezel-productportfolio van METZ CONNECT wordt verder uitgebouwd met voorgeconfectioneerde glasvezel-installatiekabel (VIK). Het gaat om een VIK met universele kabel en mini-breakoutkabel. De kabels worden aan de hand van wensen van de klant geconfectioneerd.

De VIK's zijn glasvezelkabels, voorzien van connectoren aan één of beide zijden, die handmatig bij METZ CONNECT worden geproduceerd. De individueel geconfigureerde glasvezelkabels worden onder het merk OpDAT met betrekking tot kabellengte, connectorcombinatie (bijv. LC, SC en ST) en aantal vezels volgens de wensen van de klant geconfectioneerd.

Universele OpDAT VIK kabels

De universele OpDAT VIK kabels met een vezelaantal van 4 tot 48 zijn onder andere gericht op datacenters. De universele VIK kabels zijn de aanvulling bij OpDAT patchvelden (type PF, PA, vast of slide). Ze maken een point-to-point-verbinding mogelijk van passieve en actieve netwerkcomponenten. Daarmee worden installatietijd en kosten gereduceerd in vergelijking met splitsen en pigtails of een bekabeling met afzonderlijke leidingen.

De OpDAT VIK Mini-Breakoutkabel met 4, 12 en 24 vezels zijn eveneens geschikt voor toepassing binnens- en buitenshuis en worden ook in combinatie met OpDAT patchvelden en voor de aansluiting op OpDAT aansluitdozen ingezet.

Fanout-bescherming

Beide kabelvarianten worden standaard geleverd met fanout-bescherming. Optioneel kunnen de kabels worden geleverd met een intrekhulp om de glasvezelleidingen in kabelkanalen of in kabelschachten te trekken. De OpDAT VIK's zijn individueel configureerbaar via de kabelconfigurator op www.metz-connect.com.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.