Lex Coors herkozen in bestuur van Climate Neutral Data Center Pact

Lex Coors

Lex Coors is opnieuw gekozen als lid van het bestuur van de Climate Neutral Data Center Pact. Het nieuwe bestuur van bestaat nu uit Matt Pullen (EUDCA), Francisco Mingorance (CISPE), Lex Coors (Digital Realty), Giancarlo Giacomello (Aruba.it), Béla Waldhauser (eco) en Norbert Lemken (Duitse Datacenter Vereniging).

De Climate Neutral Data Center Pact vertegenwoordigt een gezamenlijke inspanning van meer dan honderd datacenters om datacenters energiezuiniger, veerkrachtiger en CO2-neutraal te maken, kunnen we lezen op de website van het pact. Samen wil men innovatie stimuleren en implementeert men milieuvriendelijke oplossingen om de milieu-impact van digitale infrastructuur te verminderen.

Op zijn LinkedIn-pagina schrijft Coors: “Tijdens mijn vorige termijn hebben we belangrijke mijlpalen bereikt, zoals het bevorderen van het gebruik van hernieuwbare energie, het optimaliseren van koelsystemen en het vaststellen van best practices voor datacenteractiviteiten. Maar onze reis eindigt hier niet. Ik sta te popelen om op deze successen voort te bouwen en de komende jaren nog meer positieve veranderingen teweeg te brengen.”

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1