Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

brand-rex-logo Met de Data Centre Factory in Glenrothes richt Leviton zich op klanten in de EMEA-regio. Het bedrijf gaat met behulp van de fabriek op maat gemaakte producten fabriceren voor klanten. Doordat de fabriek in Schotland is gevestigd, kunnen deze op maat gemaakte producten relatief snel bij klanten worden afgeleverd.

“Kabels termineren kan het meest tijdrovende en arbeidsintensieve proces van kabelinstallatie in een datacenternetwerk zijn”, legt Ian Wilkie, Managing Director van Brand-Rex, onderdeel van Leviton, uit. “Naarmate datacentersystemen complexer worden kan het gebruik van gepretermineerde infrastructuur downtime, arbeidskosten, verspilling en onderhoud verminderen. Indien datacenterbeheerders de exacte lengte van de kabel, kabeltype, breakout-lengte en het aantal vezels voor hun netwerk kunnen specificeren kunnen zij de installatietijd tot 80% terugdringen.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.