Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf.

De PC-activiteiten van IBM werden in 2005 door Lenovo overgenomen, waaronder ook de ThinkPad productreeks. De twee bedrijven sloten op dit moment ook een langdurige samenwerkingsovereenkomst af. De bedrijven werken sindsdien op allerlei gebieden samen. Lenovo stapt dankzij de overname van de IBM-divisie nu dus ook zelf in de servermarkt. De System z mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power-gebaseerde Flex servers en zowel PureApplication als PureData toepassingen blijven in het bezit van IBM.

“Het nieuws van vanochtend is erg spannend en vormt een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Lenovo. Onlangs nog hebben de voorlopige marktaandeelcijfers van IDC aangetoond dat Lenovo ook in het vierde kwartaal alweer mooie vooruitgang boekt. In Nederland hebben we onze positie in de PC markt verbeterd door de nummer 3 positie in te nemen. De aankondiging van vandaag zal ons helpen die groei nog verder te versnellen om onze ambities van marktleiderschap te realiseren", legt Andreas Mayer, General Manager Benelux bij Lenovo.

Dossiers
Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.