Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software

Legrand neemt de KVM-en intelligent power-activiteiten over van Raritan, leverancier van datacenterinfrastructuuroplossingen. De Data Center Infrastructure Management (DCIM)-divisie van Raritan gaat door de overname verder onder de naam Sunbird Software.

Sunbird Software is een nieuw bedrijf dat zich volledig gaat richten op de DCIM-markt. Het bedrijf gaat als een onafhankelijke onderneming opereren binnen Legrand. Beide partijen benadrukken dat Sunbird Software hierbij een hoge mate van autonomie krijgt en dus in belangrijke mate zelf haar koers mag bepalen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. Totdat de overname volledig is afgerond blijven zowel Legrand als Raritan als onafhankelijke bedrijven opereren. Raritan wil door de overname door Legrand kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Dossiers
Lees ook
ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

QTS neemt Zentrys over

QTS neemt Zentrys over

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.