Legrand neemt Raritan over; Raritan’s DCIM-divisie gaat verder als Sunbird Software

Legrand neemt de KVM-en intelligent power-activiteiten over van Raritan, leverancier van datacenterinfrastructuuroplossingen. De Data Center Infrastructure Management (DCIM)-divisie van Raritan gaat door de overname verder onder de naam Sunbird Software.

Sunbird Software is een nieuw bedrijf dat zich volledig gaat richten op de DCIM-markt. Het bedrijf gaat als een onafhankelijke onderneming opereren binnen Legrand. Beide partijen benadrukken dat Sunbird Software hierbij een hoge mate van autonomie krijgt en dus in belangrijke mate zelf haar koers mag bepalen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten. Totdat de overname volledig is afgerond blijven zowel Legrand als Raritan als onafhankelijke bedrijven opereren. Raritan wil door de overname door Legrand kunnen blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Dossiers
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1