Leaseweb benoemt Marilou van Doorn tot COO van Leaseweb Global

Leaseweb

Leaseweb, de internationale hostingprovider, heeft vandaag de benoeming van Marilou van Doorn als Chief Operations Officer (COO) van Leaseweb Global bekendgemaakt. In haar nieuwe rol gaat Van Doorn de operationele processen voor de hele productportfolio van Leaseweb versterken, met speciale aandacht voor de hybride cloud-producten.

“Ik verheug me erop mijn loopbaan bij Leaseweb een nieuwe impuls te geven”, aldus Van Doorn. “Het bedrijf maakt de laatste jaren een sterke groei door, twee keer zo snel als het marktgemiddelde, met een stijging van 22% van het wereldwijde aantal datacenterlocaties. Hierdoor heeft het bedrijf een uitstekende uitgangspositie om zijn klanten de juiste combinatie van hostingoplossingen en netwerkcapaciteit te bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Het brede productaanbod is ook ideaal voor organisaties die hun IT-omgeving tijdens de huidige uitdagende marktsituatie verder willen ontwikkelen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Leaseweb zijn klanten gedurende deze ongekende periode en daarna zal blijven bijstaan met vakkundige ondersteuning”.

Van Doorn is een ervaren operationeel leider met een passie voor data en uitzonderlijke knowhow van het technologielandschap. Nadat ze haar loopbaan was begonnen in de kunstwereld, raakte ze onder de indruk van de Amsterdamse tech-scene en maakte ze de omslag naar IT. Ze heeft een masters degree in Nieuwe media en digitale cultuur en een MBA van INSEAD.

Gedurende haar carrière heeft Van Doorn in operationele rollen gewerkt als lid van het managementteam van internationale techbedrijven, zoals Wakoopa en Backbase. Dankzij haar werkervaring bij organisaties van uiteenlopende omvang (van start-ups tot wereldwijde enterprises, inclusief twee acquisities) heeft Van Doorn een helder beeld van wat er nodig is om een solide operationele basis te creëren voor een succesvolle onderneming. Haar focus is gericht op operational excellence en klantgerichtheid, waarmee de kloof tussen business en IT wordt overbrugd.

“Het is me een genoegen om Marilou te verwelkomen in haar nieuwe functie bij Leaseweb”, verklaarde Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global. “Ze was het afgelopen jaar bijzonder waardevol voor ons bedrijf doordat ze de processen tussen verschillende afdelingen heeft gestroomlijnd, de operationele kwaliteit en efficiëntie heeft verbeterd en stappen heeft gezet op weg naar een datagestuurde organisatie. Nu de vraag naar hybride cloud exponentieel groeit en wij onze activiteiten in deze richting verder uitbreiden, zal haar expertise van onschatbare waarde zijn”.

Meer over
Lees ook
Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring en Marietje Schaake treden toe tot nieuwe RvC Quantum Delta NL

Cis Marring (ex-CFO TNO) en Marietje Schaake (docent en directeur internationaal beleid bij het Cyber Policy Center van de Stanford Universiteit) zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Stichting Quantum Delta NL. De onafhankelijke raad krijgt ook een nieuwe president-commissaris, Carlo Beenakker, die eerder vice-president was

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Guven GNX heeft Eda Güven aangesteld als Chief Procurement Officer. Güven is een veteraan in de branche met 18 jaar ervaring in inkoop, waarvan 15 jaar in Enterprise Datacommunicatie. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord in het realiseren van wereldwijde bedrijfsgroei.

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw nieuwe Global VP Infrastructure Cegeka

Bart Watteeuw is aangesteld als de nieuwe Global Vice President Infrastructure bij Cegeka. Watteeuw treedt toe tot de groepsdirectie van Cegeka en krijgt onder meer de leiding over de datacenters en de afdelingen cloud enablement, digital workplace en cybersecurity.