LANCOM XS-5110F: Nieuwe Fiber Aggregation Switch met optioneel cloud-beheer

Lancom-Systems-Logo

De LANCOM XS-5110F is de eerste fiber aggregation switch van de Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems. Dit apparaat uit de 10 Gbps-klasse vormt de krachtige basis voor datahongerige applicaties en een toenemend aantal clients dat met 1 Gbps of meer op het niveau van de access switch opereert. De switch wordt geleverd met optioneel cloud-beheer en kan met behulp van Software-defined Networking-technologie geautomatiseerd in het network worden geïntegreerd. De switch is ideaal voor kleine bedrijfsnetwerken of voor de digitalisering van scholen.

De LANCOM XS-5110F heeft acht SFP+-poorten en twee extra multi-Gigabit (1/2.5/5/10G) Ethernet-poorten. Als gemanagede 10G fiber aggregation switch kan hij als knooppunt fungeren voor meerdere access switches of NAS/server-componenten in kleinere, gedistribueerde netwerken. Afhankelijk van de grootte van de installatie kan de switch in de netwerktopologie ofwel op het hoogste niveau (two-tier design), of tussen de core switch en de access switches (three-tier design) worden geïntegreerd. Het stacken kan worden gerealiseerd via de SFP+-downlinkpoorten.

Configureerbare toegangscontrole en beveiliging

De LANCOM XS-5110F biedt talrijke beveiligings- en beheersfuncties: IEEE 802.1X (port-, single-, multi- en MAC-gebaseerd), toegangscontrole via ACL's (Access Control Lists) en VLAN-tagging volgens IEEE 802.1q. Bovendien kunnen inkomend en uitgaand dataverkeer via uitgebreide Quality-of-Service (QoS)-functies worden geprioriteerd. Veilige communicatieprotocollen zoals SSH, SSL en SNMPv3 maken professioneel beheer van het netwerk op afstand mogelijk. De switch ondersteunt ook TACACS+ voor authenticatie, autorisatie en accounting. Door de dual-stack-implementatie kan de switch worden gebruikt in pure IPv4-, pure IPv6- of gemengde netwerken.

Statische routering & DHCP-serverfunctionaliteit

Naast de klassieke distributiefuncties van een switch kan de LANCOM XS-5110F ook Layer 3-taken uitvoeren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan DHCP-serverfunctionaliteit of het vooraf definiëren van netwerkroutering over één of meerdere netwerksegmenten. Dit ontlast de router of firewall, verhoogt de snelheid van de data-overdracht en maakt extra capaciteit vrij voor dataverkeer richting externe netwerken.

Zeer efficiënt beheer via SDN & Cloud

De switch kan worden gemanaged via WebGUI met de command-line of optioneel worden geïntegreerd in de LANCOM Management Cloud (LMC). Door combinatie met de LMC profiteren netwerkbeheerders van een zeer efficiënt cloud-beheer via Software-defined Networking (SDN). Alle noodzakelijke netwerkconfiguraties, inclusief VLAN's, worden onafhankelijk van locatie automatisch toegewezen en gecoördineerd. Met één muisklik worden de uitrol en de updates gelijktijdig uitgevoerd.

De LANCOM XS-5110F is per direct beschikbaar voor €2.990 plus BTW. De garantie is standaard vijf jaar en geldt voor alle onderdelen.

De optionele 10G-SFP-SX-module LANCOM SFP-SX-LC10 kost 329 euro, de 10G-LX versie 379 euro. Een 1G LANCOM SFP-SX-LC1-module is beschikbaar voor 119 euro, de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 (1G) voor 199 Euro. Een LANCOM SFP-DAC10-kabel van een meter kost 109 Euro. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Meer informatie over de LANCOM XS-5110F is beschikbaar via: https://www.lancom-systems.com/products/network-switches/aggregation-switches/xs-5110f/

Lees ook
De toekomst is single-mode fiber de juiste keuze

De toekomst is single-mode fiber de juiste keuze

Leviton heeft de afgelopen jaren meerdere onderzoeken gehouden onder netwerk-professionals en hen gevraagd welk type glasvezel zij zouden kiezen als zij nu zouden investeren. Daarbij zien we een solide groei in single-mode. In de laatste enquête - die werd gehouden in maart 2020 - ondervroegen we 281 netwerk-professionals.

Leviton publiceert interactieve Data Center Handboek

Leviton publiceert interactieve Data Center Handboek

Elk datacenter - van kleine onderneming tot hyperscale in de cloud - heeft een unieke set netwerkprioriteiten. Maar alle datacenterbeheerders zijn op zoek naar bekabelingssystemen die meerdere generaties technische upgrades kunnen doorstaan met minimale verstoring.

Serverius verhoogt beschikbaarheid en kwaliteit colocatiediensten met Panduit

Serverius verhoogt beschikbaarheid en kwaliteit colocatiediensten met Panduit

Panduit, leverancier van oplossingen voor netwerkinfrastructuren, werkt samen met Serverius IT infrastructure aan het verhogen van de beschikbaarheid en kwaliteit van colocaties. Met datacenters in Apeldoorn, Dronten en Meppel is Serverius de grootste onafhankelijke leverancier in Nederland van colocaties, connectiviteit en cybersecurity-diensten.