Krachtenbundeling Europese noodstroomexperts B&A en Zwart

zwart

Per 8 januari 2020 heeft Power Generation, moederbedrijf van Zwart uit IJmuiden, 100% van de aandelen gekocht in B&A Projects en B&A Services. Noodstroomexpert Zwart is Europees marktleider en vergroot hiermee het totaalpakket aan noodstroomoplossingen en versterkt de landelijke dekking van de serviceorganisatie in Nederland. 

“Het is voor Zwart een geweldige stap in de verdere groei en ontwikkeling van ons portfolio noodstroomoplossingen”, aldus Jim Craig, algemeen directeur Zwart. De activiteiten van B&A en Zwart zullen met het huidige management worden voortgezet. Voor de 31 medewerkers van B&A en 95 medewerkers van Zwart zal er weinig tot niets veranderen in hun werkzaamheden. 

Het kwalitatieve pakket van B&A Projects en B&A Services waarmee zij regionaal opererende (overheids)bedrijven bedienen met noodstroomaggregaten en UPS noodstroomvoorzieningen gecombineerd met de hoogwaardige service door heel Nederland, heeft de interesse gewekt van Zwart. Zwart wil een integrale totaaloplossing aanbieden aan zijn (inter)nationale klanten. Het uitbreiden van het productportfolio met elektrische voorzieningen (UPS, DC en hybride batterijsystemen) maakt Zwart een totaalaanbieder in noodstroomoplossingen. 

Interessante schaalvergroting 

Klanten hebben behoefte aan een partner die een totaalpakket met 24/7 service aanbiedt en voldoende omvang heeft om snel en wendbaar te acteren op complexe en acute vraagstukken. Om de beste kwaliteit met de beste technische mensen te leveren is er schaalgrootte nodig. De krachtenbundeling geeft ruimte om te investeren in innovaties en de (ontwikkeling van de) beste vakmensen. Hiermee blijft Zwart voorop lopen en kan het blijven inspelen op de toenemende complexiteit van noodstroomvraagstukken. 

“De wetenschap dat branchegenoot Zwart al een eeuw een sterk en gezond, internationaal opererend bedrijf is, geeft het vertrouwen dat de continuïteit van B&A voor de lange termijn geborgd is en klanten en medewerkers in betrouwbare handen zijn”, aldus directeuren Leon Verbeek en Ad Janssen namens B&A. De bedrijven blijven voortbestaan en de leiding wordt door het huidige management voortgezet. De bedrijven vinden aansluiting op elkaars markten en zullen met behoud van eigen identiteit intensief gaan samenwerken.