KPN ontvangt Tier III-certificering voor Amsterdams datacenter

datacenter

Het datacenter van KPN aan de Paalbergweg in Amsterdam ontvangt een Tier III certificaat. Het certificaat ie toegekend door het Amerikaanse Uptime Institute. KPN stelt de enige Nederlandse partij te zijn die over een Tier III-certificering beschikt.

"Datacenters over de gehele wereld worden gebouwd of aangeboden, volgens de richtlijnen van het Amerikaanse Uptime Institute. Veel leveranciers van datacenters afficheren zich als Tier II of Tier III, maar slechts weinigen zijn ook daadwerkelijk gecertificeerd", zegt Maurice Piek, woordvoerder van KPN, tegen Computable.

Tier III-certificering

De Tier III-certificering van het Uptime Institute geeft aan dat datacenterbeheerders van KPN gepland onderhoud kunnen uitvoeren zonder dat dit impact heeft op andere apparatuur in het datacenter. Dit is mogelijk door een zeer hoge mate van redundantie. De kans op onderbreking van de dienstverlening wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Het datacenter aan de Paalbergweg in Amsterdam wordt door KPN gebruikt om zijn IT-diensten te leveren aan klanten. Op termijn wil KPN ook zijn overige 11 datacenters laten certificeren.

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.