Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler_BIM_Vue local 4 x KD62V12-800600

 

Kohler Power Systems heeft zijn deelname aan het BIM Object-portaal uitgebreid. Het vermeldt meer dan 100 EMEA-producten, waaronder grote dieselgeneratoren voor hyperscale datacentertoepassingen.

BIM Object is een van 's werelds toonaangevende Building Information Modelling (BIM) platforms. Architecten, ingenieurs en andere stakeholders gebruiken voor het creëren en beheren van data tijdens het ontwerp, de bouw en de exploitatie van grote infrastructuurprojecten.

De deelname van Kohler aan BIM Object onderstreept het engagement voor digitalisering - waardoor gedetailleerde productinformatie zichtbaar en toegankelijk wordt voor belangrijke klanten. De samenwerking verbetert hierdoor, waardoor in een vroeg stadium ontwerpbeslissingen kunnen worden genomen die een maximaal effect hebben met de minste kosten en inspanningen. Dat resulteert in optimale ontwerpen die op tijd en binnen het budget worden uitgevoerd.

BIM zorgt daarmee voor een digitale transformatie in de bouwsector wereldwijd. Grote projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele managementmethoden zijn vatbaar voor fouten, vertragingen en budgetoverschrijdingen omdat er veel belanghebbenden in verschillende disciplines en meerdere organisaties bij betrokken zijn die allemaal informatie moeten uitwisselen.

Door dit ad-hocproces te vervangen door een centraal, digitaal platform dat wereldwijd voor iedereen beschikbaar is, kan elke leverancier gedetailleerde productinformatie uploaden, bestaande uit tekst, 2D/3D-tekeningen, foto's en video's. BIM wordt een enkele bron van waarheid voor de ontwerpbeslissingen van architecten en ingenieurs. En deze informatie is in een vroeger stadium van het ontwerp en de specificaties beschikbaar. Dat betekent dat meer impactvolle beslissingen mogelijk zijn tegen lagere kosten en inspanningen.

De producten van Kohler Power Systems EMEA op de site omvatten de volledige reeks KD dieselgeneratoren voor datacentertoepassingen. Hoewel de vermogens variëren van 40kVA tot 4MW, ligt de nadruk op de grotere vermogens, omdat deze het meest profiteren van de BIM Object-benadering. De KD SERIES stroomaggregaten aangedreven door KOHLER motoren en de X-SERIES stroomaggregaten aangedreven door Mitsubishi, Baudouin en Doosan motoren zijn momenteel beschikbaar. En binnen enkele maanden zullen er nog meer volgen om deze gamma's te vervolledigen.

Accessoires en opties zoals geluiddempers, akoestische kappen, brandstofsystemen en uitlaatpijpen staan er ook. Hiermee kunnen gebruikers 3D-modellen van generatorinstallaties maken, en gemakkelijk experimenteren met verschillende producten en varianten.

"De diepte en het bereik van de beschikbare productinformatie en doorverwijzingen - van gedetailleerde technische specificaties en tekeningen tot regionale beschikbaarheid - stelt de architecten en ingenieurs van onze klanten in staat om op een slimmere, snellere en duurzame manier te plannen, te ontwerpen en te bouwen. Het zorgt voor een betere visualisatie van het project van begin tot eind," merkt Erwan Cabon, Pricing Supervisor, op. "Het zorgt ook voor een betere controle van de apparatuur die wordt geïnstalleerd op grote datacenterprojecten, wat resulteert in kostenbesparingen en kortere projectdeadlines."

Carbon vervolgt: "We hebben bijvoorbeeld een Revit-video van onze installatie in de haven van Djibouti, waarin alle constructie ter plaatse wordt getoond, van generatoren tot brandstoftanks, hoogspanningsbehuizingen, transformatoren, leidingen, kabels en kabelgoten. Zo kan de klant het uitzicht en de lay-out van zijn site visualiseren en indien nodig wijzigingen aanbrengen."

Alle grote fabrikanten delen nu hun producten op het BIM Object platform. Ontwerpers, ingenieurs en andere belanghebbenden vragen steeds meer om een digitale aanpak, en van leveranciers wordt verwacht dat zij aan deze behoefte tegemoetkomen om in aanmerking te komen voor projectaanbestedingen.

Lees ook
Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

De Energie Coöperatie Amsterdamse Haven (ECAH) en netbeheerder Liander hebben een eerste flexibel groepscontract voor elektriciteit gesloten. Dit contract, opgesteld binnen de nieuwe congestiemanagementregels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), stelt aangesloten bedrijven in staat om op een flexibele manier met de beschikbare capaciteit op1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.