Koelproblemen in datacenter Telegram leiden tot klachten van gebruikers

Recente problemen in een datacenter van de versleutelde messagingdienst blijken te zijn veroorzaakt door problemen met de koeling. Doordat de koelinstallaties in het datacenter uitvielen raakte het apparatuur in het datacenter oververhit. Telegram spreekt zelf over ‘massale oververhitting’.

Gebruikers van Telegram, een messagingdienst die versleutelde communicatie aanbiedt, hadden op 13 oktober te maken met een storing. Verschillende gebruikers uit Latijns-Amerika en delen van Noord-Amerika melden geen verbinding te kunnen krijgen met de servers van het bedrijf.

Korte tijd later meldde Telegram op zijn Twitter account dat de problemen zijn veroorzaakt door een storing in het koelsysteem van één van zijn datacenters. Door deze storing raakte apparatuur op grote schaal oververhit. Het bedrijf benadrukt dat hierbij geen data verloren is gegaan. De problemen konden enkele uren later worden opgelost. Hoeveel klanten door de problemen zijn getroffen is onduidelijk.

Dossiers
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.