‘Klanten hebben weinig aandacht voor groen en duurzaamheid’

Modern interior of server room in datacenter

Datacentereigenaren wereldwijd investeren massaal in het groener en duurzamer maken van hun datacenter. Deze investeringen blijkt voor klanten echter geen doorslaggevende rol te spelen in de keuze voor een serviceprovider. Ook energie-efficiëntie speelt een kleine rol.

Dit stelt Green House Data, een partij die zelf zwaar heeft ingezet op een groen datacenter. Het bedrijf koopt Renewable Energy Credits om 100% van haar energieverbruik te compenseren. Het ontwerp van haar datacenters is geoptimaliseerd om een maximale energie-efficiëntie te behalen. Onderzoek van dit bedrijf wijst echter uit dat klanten hier maar weinig waarde aan hechten.

‘Duurzaamheid krijgt weinig aandacht’

Voor het onderzoek ondervroeg Green House Data 117 IT-professionals, variëren van systeembeheerders tot CTO’s. Op twee na is iedere ondervraagde betrokken bij IT- en infrastructuurbeslissingen. Het overgrote merendeel van de ondervraagde geeft aan bij het selecteren van een nieuwe serviceprovider niet te kijken naar de duurzaamheid of energie-efficiëntie van diens datacenter(s).

10% van de respondenten geeft aan bij deze keuze de focus te leggen op een efficiënt ontwerp van de koelinstallatie. Het gebruik van duurzame energie en het totale energieverbruik van datacenters speelt voor 7% een doorslaggevende rol. 3% kijkt naar investeringen in groene technologie en Power Usage Effectiveness (PUE).

Impact op milieu

27% van de respondenten noemt de impact van een serviceprovider op het milieu wel een ‘belangrijke factor’, terwijl 33% dit zegt over energie-efficiëntie. Geen enkele respondent stelt echter dat de impact op het milieu een doorslaggevende rol speelt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.