Juniper Networks verbetert prestaties van SRX5000-firewalls

Juniper Networks lanceert Express Path, optimalisatiesoftware die de prestaties van de Juniper Networks Services Gateways uit de SRX5000-serie verbetert. De latentie van de firewalls wordt door Express Path teruggedrongen, terwijl de doorvoersnelheid wordt verhoogd tot 1 terabit per seconde (Tbps).

Met de introductie van Express Path maakt Juniper Network zijn SRX-firewalls geschikt voor de grote datavolumes waar datacenters vandaag de dag mee te maken hebben. De SRX-reeks biedt proactieve beveiliging van het dataverkeer. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelige van data die wordt verwerkt en de prestaties die gebruikers van de data verlangen.

Juniper Networks speelt hiermee in op een probleem waar datacenterbeheerders al langer tegen aanlopen. Beheerders moeten data in datacenters goed beveiligen, zonder dat hiervoor consessies hoeven te worden gedaan in netwerkprestaties. Dit helpt de extreem hoge uptime die vandaag de dag verwacht wordt te realiseren.

juniper-networks-srx-series
Lees ook
Voor Amerikanen was het vreemd een datacenter onder NAP

Voor Amerikanen was het vreemd een datacenter onder NAP

Jarenlang kwam bij elke discussie over het werven van klanten voor een datacenter wel ter sprake dat Amerikanen moeite hadden met de ligging onder NAP. Aangezien een groot deel van Nederland en daarmee het overgrote deel van de datacenters onder NAP liggen was er extra uitleg nodig.

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij het controversiële TikTok laten zien hoe snel en gemakkelijk operationele procedures in datacenters overtreden kunnen worden. Theorie en praktijk lijken vaak ver uit elkaar te liggen. Met grote gevolgen voor de security in deze faciliteiten.

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-g1