Juniper Networks helpt NL-ix om enorme groei in internetverkeer op te vangen

Juniper-Logo400275

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat NL-ix, een van ‘s werelds vijf grootste internet exchanges, oplossingen van Juniper heeft ingezet om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag naar bandbreedte.

Resillience, lage latency en voldoende capaciteit zijn belangrijk aandachtgebieden in het NL-ix netwerk, terwijl continuïteit een strategisch aandachtspunt was bij de ontwikkeling van het netwerk. Op basis van deze eisen heeft NL-ix een volledig nieuw en separaat opererende infrastructuur gebouwd die functioneert als een redundant netwerk voor het NL-ix netwerk.

Nu in de afgelopen maanden tijdens de lockdown het internet is uitgegroeid tot de dagelijkse levenslijn, voor zowel bedrijven als consumenten in heel Europa en daarbuiten, is de vraag naar bandbreedte met gemiddeld 40% gestegen. NL-ix heeft dit verkeer over haar beide netwerken probleemloos kunnen verwerken zonder congestie of hogere Round Trip Delay tijden. NL-ix is een gedistribueerde internet exchange waar internetverkeer voor heel Europa kan worden uitgewisseld. Daarom is het waarborgen van ultralage latency op het netwerk is van strategisch belang voor het bedrijf. NL-ix bewaakt voortdurend de real-time RTD-latency tussen zijn exchange points in heel Noord-West Europa en publiceert die op de website.

Ook behaalt NL-ix een hogere return on investment dankzij centralisatie, een verminderd gebruik van rackruimte op locatie en lager energieverbruik.

Om dit te realiseren implementeerde NL-ix een aantal oplossingen van Juniper. De Juniper Networks® MX Series 5G Universal Routing Platforms voldeden aan alle eisen van een peeringplatform: krachtig presterende routering en stabiele Layer-2-verbindingen met minimale latency. De MX10008-router zorgt met doorvoersnelheden tot 19,2 Tbps voor duurzame bescherming van de technologische investering. De combinatie van een redundant ontwerp, een hoge poortdichtheid, energie-efficiëntie en lage kosten per bit stelt NL-ix in staat om zijn operationele kosten terug te dringen, grip te houden op de groei van het internetverkeer op de lange termijn en ondersteuning te bieden voor de introductie van nieuwe diensten.

NL-ix maakt gebruik van het MX10008 Universal Routing Platform van Juniper Networks® om ondersteuning te bieden voor zijn secundaire internet exchange-netwerk. Dit waarborgt een veerkrachtige dienst die bestand is tegen elke ongeplande gebeurtenis. NL-ix wilde grip krijgen op onvoorziene verstoringen van zijn bedrijfsactiviteiten. De kans hierop wordt tot geminimaliseerd dankzij de inzet van een secundaire exchange.

Jan Paul Dekker, chief technology officer bij NL-ix, zegt: “Of het nu gaat om werk of privé, ons digitale leven vraagt om een stabiele internetverbinding. NL-ix is goed toegerust op de steeds verdere digitalisering van ons dagelijks leven. Met een strategische focus op veerkracht waarborgen we consistent uitmuntende ervaringen voor ruim 600 leden, waaronder carriers, telecombedrijven, internetproviders, cloud providers en aanbieders van content delivery networks. Onze keuze viel op Juniper vanwege zijn vermogen om op elke schaal krachtige prestaties te bieden.”

Manfred Opificius, vice president Service Providers EMEA bij Juniper Networks, voget daaraan toe: “Omdat NL-ix steeds meer leden bedient en zijn verkeer groeit moest het ervoor zorgen dat zijn netwerk toekomstbestendig was. Met de oplossingen van Juniper kan NL-ix ondanks de voortdurende druk op zijn infrastructuur uitmuntende diensten en ervaringen blijven aanbieden aan zijn bloeiende klantenbestand en aan de eindgebruikers van zijn klanten.”

 

Aanvullende informatie:

 

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

NL-ix,Europa's grootste gedistribueerde Internet Exchange provider (IXP), zet Nokia 7750 Service Routers (SR) met snelheden tot 800GE interfaces in voor de meer dan 100 datacenters op het continent.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.