Johnson Controls lanceert de York YGT-koelmachine

Johnsoncontrols-280210.png

Johnson Controls, wereldwijd marktleider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, introduceert de luchtgekoelde YORK YGT-serie koelmachines. Deze serie is uitgerust met schroefcompressoren met variabele snelheid en het HFO R1234ze(E)-koudemiddel. De koelmachines zijn goedkoper in gebruik, zijn flexibeler in te zetten, hebben een zeer laag geluidsniveau en hebben een kleinere ecologische voetafdruk.
 
De YGT YORK luchtgekoelde VSD-schroefkoelmachine is ontworpen om aan alle duurzaamheidseisen te voldoen. Bovendien biedt hij de perfecte combinatie van efficiëntie, stille werking en compact ontwerp. Dit vormt de ideale balans voor slimme, energiezuinige gebouwen. De combinatie van minder koelmiddel, een laag GWP en een lager energieverbruik maken deze koelmachines uitermate geschikt om de duurzaamheid van gebouwen te verhogen en te voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar oplossingen voor energieneutraliteit.
 
"Gebouwen vertegenwoordigen ongeveer 40% van de wereldwijde uitstoot en Johnson Controls is uniek gepositioneerd om beheerders van gebouwen te helpen bij de overgang naar energieneutraliteit op een optimale, rendabele manier," zegt Christian Rudio, Regional Product Director - Applied HVAC Europe, bij Johnson Controls. "Onze YORK YGT-schroefkoelmachines zijn duurzame oplossingen die de beheerders van gebouwen lagere bedrijfskosten en meer flexibiliteit bieden op hun pad naar een duurzame toekomst."
 
YORK YGT-schroefkoelmachines maken gebruik van diverse geavanceerde technologieën om een hogere efficiëntie, eenvoudigere controle en betrouwbare werking te garanderen:
  • Geoptimaliseerde compressor: Een geoptimaliseerd ontwerp van de schroefcompressor stemt de compressie af op de belasting om overcompressie en energieverspilling te voorkomen.
  • Efficiënte Variable Speed Drive (VSD): YORK-schroefkoelmachines met VSD zijn afgestemd op wisselende belasting en compressievereisten. Zo wordt minder energie verspild en wordt in de praktijk meer geld bespaard.
  • Innovatieve microprocessor: Dit apparaat heeft een dubbele verdamper in/uit-regeling voor de temperatuur van het gekoelde water. Daarnaast kunnen de parameters worden gecontroleerd en de werkuren van de compressor worden gelijkgesteld. Verder heeft hij een automatisch detectiesysteem voor storingen, een alarmlog, en kunnen de begin- en eindtijd worden ingesteld.
  • Koudemiddel met laag GWP: De YORK YGT-schroefkoelmachine maakt gebruik van R-1234ze(E), een koudemiddel met een zeer laag GWP van 7.
  • Geluidsarme axiaalventilatoren met EC motor: Deze ventilatoren maken een constante snelheidsregeling mogelijk via een 0-10V signaal dat volledig door de microprocessor wordt beheerd. De aluminium schoepen met vleugelvorm voorkomen turbulentie in de luchtafvoerzone en zorgen voor maximale efficiëntie met een minimaal geluidsniveau. De ventilator is gemaakt van gegalvaniseerd staal en stelt het apparaat in staat om te functioneren bij buitentemperaturen tot -20°C.
  • Bewezen microchannel-condensor: De microchannel-warmtewisselaars zijn ontworpen en getest om te voldoen aan de unieke omstandigheden van verschillende HVAC-systemen en gebouwen. Ze maken gebruik van eenvoudig te reinigen buisjes van aluminiumlegeringen met parallelle stroming. Bovendien verhogen diverse robuuste coating opties de betrouwbaarheid en duurzaamheid in veeleisende omgevingen.

Kostenbesparingen en maximale duurzaamheid

De efficiënte YORK luchtgekoelde schroefkoelmachines hebben een stabiele werking in diverse omstandigheden en verminderen daarmee het aantal cycli. Ze zorgen daarnaast voor een betere temperatuurregeling, waardoor de exploitatiekosten van een koelmachine 13 tot 15 keer lager uitvallen dan de initiële kosten, wat directe besparingen oplevert voor beheerders van gebouwen.
 
Afhankelijk van het type koelmiddel dat wordt gebruikt, is de directe CO2-uitstoot van een koelmachine over het algemeen goed voor minder dan 5% van de totale uitstoot. De energie die door de koelmachine wordt gebruikt, de zogenaamde indirecte uitstoot, is goed voor meer dan 95% van de gehele uitstoot. Daarom kan de CO2-voetafdruk het best worden verkleind door alle onderdelen van een koelmachine te optimaliseren en zo de hoogst mogelijke efficiëntie te bereiken. En dat is precies waar de efficiënte YORK luchtgekoelde schroefkoelmachines voor ontworpen zijn.
 

Gezonde mensen, gezonde ruimtes en een gezonde planeet

De York YGT-koelmachines zijn onderdeel van het geïntegreerde OpenBlue-platform voor digitale technologieën en oplossingen van Johnson Controls. Dit is een platform met een volledig open architectuur waarmee de energie-efficiëntie en de bijbehorende koolstofemissies met 50 procent of meer kunnen worden verbeterd. Het brengt innovatieve producten en diensten samen voor slimme, gezonde en intelligente gebouwen, en biedt een verbeterde ervaring voor exploitanten en bewoners.
 
Het brede aanbod van OpenBlue Healthy Buildings combineert oplossingen voor schone lucht, contactloze omgevingen, het monitoren van sociale onthouding, het traceren van contactmomenten en verbeterde beveiliging met thermische beeldvorming. Deze oplossingen maken de belofte van gezonde mensen, gezonde ruimtes en een gezonde planeet waar.
 
Johnson Controls is al meer dan 135 jaar een leider op het gebied van gebouwen en een pionier op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf behoort volgens CDP tot de top 12 procent van bedrijven die wereldwijd een leidende rol spelen op het gebied van klimaat. Onlangs werd Johnson Controls opnieuw opgenomen in de World's Most Ethical Companies Honoree List en in de Corporate Knights-lijst van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.