Iron Mountain gaat energieverbruik van datacenters met 20% terugdringen

Het dataopslag bedrijf Iron Mountain treedt als ‘Challenger Partner’ toe tot het Better Buildings Initiative van het Amerikaanse Minister van Energie (DOE). Als Challenger Partner belooft het bedrijf het energieverbruik van zijn datacenters in de komende tien jaar met 20% terug te dringen.

iron-mountain Het Better Buildings Initiative is een initiatief dat de energie-efficiëntie van gebouwen van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties in de VS moet vergroten. Hieronder vallen ook datacenters. Iron Mountain is de eerste partij die voldoet aan de Federal Information Security Management Act (FISMA) en toetreedt tot het Better Buildings Initiative.

Energieverbruik blijft groeien

“Het energieverbruik van datacenters blijft groeien, wat samenhangt met de ongelooflijk grote vraag naar IT-diensten en resources die de hedendaagse digitale wereld aandrijven”, zegt Dana Adams, vice president datacenters bij Iron Mountain. “Als een milieuverantwoorde datacenterbeheerder begrijpen wij dat continu inzetten op het verbeteren van energie-efficiëntie de beste manier is om onze klanten te bedienen. We innoveren om voorop te blijven op het gebied van energie-efficiëntie en zijn dan ook verheugd deel te nemen aan het Better Buildings Initiative.”

Onder andere de energie-efficiëntie van Iron Mountain’s datacenters in Boston, Pittsburgh en Kansas City moet als onderdeel van het project worden verbeterd. Hierbij zet het bedrijf in op het gebruik van onder andere geothermische koeling en het hergebruik van water dat op natuurlijk wijze wordt gekoeld. Daarnaast gaat het bedrijf voorverwarmers inzetten en de klimaatbeheersing in het datacenter verbeteren.

Meer over
Lees ook
Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 78 reacties ontvangen op het ontwerp codebesluit prioriteringsruimte transportverzoeken. Uit deze reacties blijkt dat betrokkenen positief zijn over het voorstel om het verlenen van voorrang aan projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke doelen vast te leggen in een wettelijke regeling.

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

IBM's ontwikkelt processor die compute en memory integreert en energieverbruik drastisch vermindert

Kunstmatige intelligentie (AI) zou wel eens een nieuwe sprong kunnen maken dankzij IBM’s NorthPole-processor. Ontwikkeld door onderzoekers in San Jose, Californië, belooft deze chip enorme verbeteringen in rekensnelheid en energie-efficiëntie. De geavanceerde chip integreert geheugen en verwerking, waardoor een significante versnelling in taken zo1