Investeringen in traditionele IT-infrastructuur gestegen

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

De investeringen in traditionele IT-infrastructuur lopen al jaren terug, wat ondermeer te danken is aan de opkomst van de cloud. In het derde kwartaal van 2017 zijn de investeringen voor het eerst in jaren echter gestegen. Daarnaast is traditionele IT-infrastructuur nog altijd goed voor meer dan de helft van de totale wereldwijde investering in IT-infrastructuur.

Dit blijkt uit de Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker van IDC. In werd in het derde kwartaal van 2017 14,2 miljard dollar geïnvesteerd in traditionele IT-infrastructuur. Dit is 8% meer dan in het derde kwartaal van 2016. IDC wijst erop dat de investeringen in traditionele IT-infrastructuur al jaren teruglopen, wat het derde kwartaal van 2017 dus een uitzondering maken. Ondanks deze negatieve trend is traditionele IT-infrastructuur nog altijd goed voor 55,6% van de totale wereldwijde investering in IT-infrastructuur in het derde kwartaal.

IT-infrastructuur voor de cloud

De investeringen in IT-infrastructuur voor de cloud is met 25,5% gegroeid. In totaal werd 11,3 miljard dollar geïnvesteerd in infrastructuur voor de public of private cloud. 7,7 miljard dollar werd geïnvesteerd in public cloud infrastructuur, waarmee dit segment goed is voor 30,2% van alle investeringen in IT-infrastructuur. Dit is een stijging ten opzichte van Q3 2016, toen de investeringen in public cloud infrastructuur goed waren voor 26,3% van de totale investeringen in IT-infrastructuur.

Daarnaast was public cloud goed voor 68% van alle investeringen in IT-infrastructuur in het derde kwartaal. De investeringen in storageplatformen zijn met 45,1% het hardst gestegen; dit segment is nu goed voor 42% van alle investeringen in public cloud infrastructuur. De investeringen in compute platformen en ethernet switches zijn gegroeid met respectievelijk 24,8% en 23,2%. Compute platformen zijn goed voor 49,4% van alle investeringen in public cloud infrastructuur.

Private cloud

Ook de investeringen in private cloud infrastructuur zijn gestegen. IDC meldt dat in Q3 2017 in totaal 3,6 miljard dollar is geïnvesteerd in private cloud infrastructuur, wat 13,1% meer is dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei wordt vooral gedreven door compute platformen, waarin de investeringen in Q3 2017 met 16,1% zijn gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Lees ook
Munters bouwt grote productiefaciliteit in Ierland

Munters bouwt grote productiefaciliteit in Ierland

Munters, een in de Benelux relatief onbekende Zweedse specialist in koelings- en luchtbehandelingstechnologieën, bouwt een nieuwe productiefaciliteit in Cork, Ierland. Deze stap komt voort uit de groeiende vraag naar datacenterkoeling in Europa.

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1