Investeringen in Europese datacenter met 8,3% gestegen

De jaarlijkse uitgaven is in het eerste kwartaal van 2015 met 8,3% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het Verenigd Koninkrijk blijft de grootste investeerders in nieuwe datacenters in Europa, met een kleine voorsprong op Duitsland.

Dit blijkt uit de EU Data Center Quarterly IT Tracker van DatacenterDynamics Intelligence (DCDi). In het Verenigd Koninkrijk werd 56,1 miljard euro geïnvesteerd in datacenterapparatuur en -software. Hiermee is het land goed voor 24 procent van alle datacenterinvesteringen in de regio. Duitsland staat met slechts enkel procentpunten minder op de tweede plaats op de lijst met grote investeerders, terwijl Frankrijk op de derde positie eindigt.

Ook meldt DCDi dat in Duitsland het meest in geïnvesteerd in storage, terwijl het Verenigd Koninkrijk juist minder in storage investeert. Infrastructuursoftware is goed voor 37 procent van de investeringen in datacenters, waarmee dit het grootste segment in de markt is.

Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1