'Investeringen in DCIM oplossing stijgen tot 1,38 miljard euro in 2021'

De vraag naar Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen stijgt de komende jaren. Bedrijven investeren in 2021 naar verwachting 1,38 miljard euro (1,65 miljard dollar) in DCIM.

Dit voorspelt het onderzoeksbureau Zion Market Research. In 2015 werd nog ongeveer 456,7 miljoen euro (546 miljoen dollar) in DCIM geïnvesteerd. Naar verwachting stijgen de investeringen tussen 2016 en 2021 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 20,3% tot 1,38 miljard dollar in 2021.

Zion Market Research wijst erop dat de functionaliteiten van DCIM oplossingen steeds uitgebreider worden. Enkele recente ontwikkelingen zijn geautomatiseerde asset lokalisering, change management, ondersteuning voor touchscreens en de mogelijkheid DCIM oplossingen via mobiele applicaties te beheren.

Dossiers
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1