Investering van 130 miljoen dollar voor SaaS datacentermonitoring startup

De private investeringsmaatschappij Providence Strategic Growth (PSG) investeert 130 miljoen dollar in LogicMonitor. LogicMonitor is een startup gespecialiseerd in monitoringsoftware voor datacenters die als Software-as-a-Service (SaaS) wordt aangeboden.

Het Amerikaanse LogicMonitor biedt datacenterbeheerders de mogelijkheid allerlei hardware in hun datacenter te monitoren, waaronder netwerkapparatuur, storage arrays en servers. Daarnaast kunnen beheerders ook eventuele cloud infrastructuur via de oplossing monitoren. Verschillende grote cloud providers worden ondersteund, waaronder Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Dit maakt de SaaS dienst geschikt voor het monitoren van hybride omgevingen. Onder andere Trulia, Citrix, Zendesk, JetBlue en National Geographic maken gebruik van de SaaS dienst van LogicMonitor.

LogicMonitor wil de investering van 130 miljoen dollar gebruiken om zijn internationale activiteiten uit te breiden. “We zullen agressief blijven investeren in nieuwe productverbeteringen om te kunnen voldoen aan de snel ontwikkelende dynamiek van technisch geavanceerde, complexe en grote IT-omgevingen”, legt Kevin McGibben, CEO van LogicMonitor, uit.

Lees ook
Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1