Investering van 130 miljoen dollar voor SaaS datacentermonitoring startup

De private investeringsmaatschappij Providence Strategic Growth (PSG) investeert 130 miljoen dollar in LogicMonitor. LogicMonitor is een startup gespecialiseerd in monitoringsoftware voor datacenters die als Software-as-a-Service (SaaS) wordt aangeboden.

Het Amerikaanse LogicMonitor biedt datacenterbeheerders de mogelijkheid allerlei hardware in hun datacenter te monitoren, waaronder netwerkapparatuur, storage arrays en servers. Daarnaast kunnen beheerders ook eventuele cloud infrastructuur via de oplossing monitoren. Verschillende grote cloud providers worden ondersteund, waaronder Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Dit maakt de SaaS dienst geschikt voor het monitoren van hybride omgevingen. Onder andere Trulia, Citrix, Zendesk, JetBlue en National Geographic maken gebruik van de SaaS dienst van LogicMonitor.

LogicMonitor wil de investering van 130 miljoen dollar gebruiken om zijn internationale activiteiten uit te breiden. “We zullen agressief blijven investeren in nieuwe productverbeteringen om te kunnen voldoen aan de snel ontwikkelende dynamiek van technisch geavanceerde, complexe en grote IT-omgevingen”, legt Kevin McGibben, CEO van LogicMonitor, uit.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.