Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

AMS-17-Interxion

 

Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, heeft de derde en laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Met deze uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower. De uitbreiding aan datavloer biedt klanten in totaal 2.048 extra beschikbare vierkante meters met 2,4 megawatt aan extra vermogen.

Amsterdam Data Tower

De Amsterdam Data Tower is een carrier-neutrale datacenter en onderdeel van de connectiviteitshub van het Amsterdam Science Park. Deze voorziet in de connectiviteitsbehoeften van vele honderden klanten. Het uitgebreide ecosysteem van telecombedrijven, Internet Service Providers (ISP’s) en kabelleveranciers zorgt dat de Amsterdam Science Park Campus ook wel de Gateway to Europe wordt genoemd. 

De toren werd in 2016 officieel geopend door Digital Realty. Nu, precies vijf jaar later, kunnen klanten profiteren van nog meer ruimte en capaciteit, maar met hetzelfde hoge niveau van dienstverlening en netwerkconnectiviteit. Het imposante gebouw heeft nu totaal een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en 7 megawatt beschikbaar voor klanten. De heropening betekent tevens een strategische uitbreiding van de routekaart voor de wereldwijde infrastructuuroplossing van Digital Realty, PlatformDIGITAL®, waarmee klanten gedistribueerde workflows wereldwijd met elkaar kunnen verbinden binnen de groep verspreid over 290 datacenters in 47 metropoolregio’s en 24 landen.

Connectie met Amstel Business Park versterkt connectiviteitshub

Een nieuwe managed wave ‘metroconnect’ verbinding tussen de Amsterdam Data Tower (AMS17) en Amstel Business Park (AMS18) zorgt ervoor dat alle colocatiefaciliteiten van Interxion nu nog beter met elkaar verbonden zijn. Met de aanwezigheid van belangrijke spelers, zoals connectivity providers, ISP’s en grote Internet exchanges (zoals AMS-IX en NL-ix), hebben klanten in Amsterdam toegang tot meer dan 700 providers op PlatformDIGITAL® in Europa. Hiermee ondersteunt Interxion de groeiende digitale economie van Amsterdam, Nederland én Europa.

“De digitale economie hervormt in hoog tempo alle sectoren, zowel de publieke als de private. Als gevolg daarvan hebben ondernemingen steeds vaker behoefte aan een data-centrische aanpak”, zegt Michel van den Assem, Managing Director bij Interxion: A Digital Realty Company. “Onze aanwezigheid en uitbreiding op het Amsterdam Science Park voorziet in deze behoefte van zowel lokale als wereldwijde klanten. Door hun kritieke infrastructuur bij ons onder te brengen, profiteren klanten van toegang tot een bloeiende datagemeenschap met dichte netwerkconnectiviteit en interconnectiviteit met strategische Europese locaties.”

Meer over
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.