<


Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

AMS-17-Interxion

 

Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, heeft de derde en laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Met deze uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower. De uitbreiding aan datavloer biedt klanten in totaal 2.048 extra beschikbare vierkante meters met 2,4 megawatt aan extra vermogen.

Amsterdam Data Tower

De Amsterdam Data Tower is een carrier-neutrale datacenter en onderdeel van de connectiviteitshub van het Amsterdam Science Park. Deze voorziet in de connectiviteitsbehoeften van vele honderden klanten. Het uitgebreide ecosysteem van telecombedrijven, Internet Service Providers (ISP’s) en kabelleveranciers zorgt dat de Amsterdam Science Park Campus ook wel de Gateway to Europe wordt genoemd. 

De toren werd in 2016 officieel geopend door Digital Realty. Nu, precies vijf jaar later, kunnen klanten profiteren van nog meer ruimte en capaciteit, maar met hetzelfde hoge niveau van dienstverlening en netwerkconnectiviteit. Het imposante gebouw heeft nu totaal een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en 7 megawatt beschikbaar voor klanten. De heropening betekent tevens een strategische uitbreiding van de routekaart voor de wereldwijde infrastructuuroplossing van Digital Realty, PlatformDIGITAL®, waarmee klanten gedistribueerde workflows wereldwijd met elkaar kunnen verbinden binnen de groep verspreid over 290 datacenters in 47 metropoolregio’s en 24 landen.

Connectie met Amstel Business Park versterkt connectiviteitshub

Een nieuwe managed wave ‘metroconnect’ verbinding tussen de Amsterdam Data Tower (AMS17) en Amstel Business Park (AMS18) zorgt ervoor dat alle colocatiefaciliteiten van Interxion nu nog beter met elkaar verbonden zijn. Met de aanwezigheid van belangrijke spelers, zoals connectivity providers, ISP’s en grote Internet exchanges (zoals AMS-IX en NL-ix), hebben klanten in Amsterdam toegang tot meer dan 700 providers op PlatformDIGITAL® in Europa. Hiermee ondersteunt Interxion de groeiende digitale economie van Amsterdam, Nederland én Europa.

“De digitale economie hervormt in hoog tempo alle sectoren, zowel de publieke als de private. Als gevolg daarvan hebben ondernemingen steeds vaker behoefte aan een data-centrische aanpak”, zegt Michel van den Assem, Managing Director bij Interxion: A Digital Realty Company. “Onze aanwezigheid en uitbreiding op het Amsterdam Science Park voorziet in deze behoefte van zowel lokale als wereldwijde klanten. Door hun kritieke infrastructuur bij ons onder te brengen, profiteren klanten van toegang tot een bloeiende datagemeenschap met dichte netwerkconnectiviteit en interconnectiviteit met strategische Europese locaties.”

Meer over
Lees ook
NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat haar bestaande datacenter in Groningen uitbreiden. Deze uitbreiding voorziet in de toenemende vraag naar datacenterdiensten in deze regio en onderstreept het groeiende economische belang van Groningen en omstreken.

De ITchannelPRO Datacentergesprekken – Paul Ike van Unica Datacenters

De ITchannelPRO Datacentergesprekken – Paul Ike van Unica Datacenters

In de reeks datacentergesprekken heeft ITchannelPRO ook met Paul Ike, SVP business development & marketing van Unica datacenters, gesproken. Als eerste ging Paul in op het grote aantal bouwprojecten dat nu speelt. Verder kwamen het datacenter campus ter sprake en de relevante ontwikkelingen bij telco datacenters en de edge.

RETN introduceert zijn 10e PoP in Amsterdam

RETN introduceert zijn 10e PoP in Amsterdam

Internationale netwerkserviceprovider RETN heeft een uitbreiding van haar netwerk aangekondigd met twee nieuwe PoP's in Amsterdam. Hiermee komt het totale aantal PoP’s op tien in de Nederlandse hoofdstad, plus nog drie in andere steden. De nieuwe PoP's worden gelanceerd in grote Europese steden om de lokale verbinding te bevorderen en betere uptime,...