Intel neemt Altera over

Intel neemt branchegenoot Altera over voor 16,7 miljard dollar. Intel wil de chiptechnologieën en -productieprocessen van beide bedrijven gaan combineren. Het bedrijf wil zich gaan richten op chips voor servers en het Internet of Things.

Al jaren produceert Intel voor Altera chips. Deze samenwerking leidt nu dus tot een overname van Altera, dat een zakelijke divisie wordt van Intel. Altera levert zelf field-programmable gate arrays (FPGA, technologie waarmee chips kunnen worden geconfigureerd door klanten. Intel heeft al aangekondigd de ARM-gebaseerde producten van Altera en diens power management producten te blijven ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.