Infostrada Connect neemt Datahotel Hilversum over van TCN

Modern interior of server room in datacenter

Infostrada Connect koopt het Datahotel Hilversum op het Media Park in Hilversum. Het datacenter was voorheen eigendom van vastgoedbedrijf TCN, dat failliet is gegaan.

Het beheer van Datahotel Hilversum is kort na het faillissement van TCN al in handen gekomen van Infostrada Connect. Het bedrijf is sindsdien in onderhandeling met de curatoren over een overname van het datacenter. Deze overname is nu dus rond. Datahotel Hilversum gaat voortaan door het leven als Datacenter Media Power, powered bij Infostrada.

Infostrada Connect betaalt in totaal 400.000 euro voor het datacenter. De verkoop is op 1 mei 2014 officieel rond gemaakt, maar nu pas naar buiten gebracht.

Bron: Computable

 
Dossiers
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.