Imtech verzorgt FlexPod datacenter-infrastructuur voor Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa gaat gebruik maken van een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS Servers,Nexus switching, NetApp storage en VMware als hypervisor. De infrastructuur is ontwikkeld door Imtech en wordt ingezet voor de bedrijfskritische applicaties van Kiwa.

Kiwa wil de komende jaren kunnen groeien, waardoor hoge eisen worden gesteld aan de ICT-omgeving. Het was hierdoor noodzakelijk de infrastructuur van de bedrijfskritische applicaties te vernieuwen. De nieuwe omgeving biedt Kiwa voldoende flexibiliteit, performance, continuïteit en schaalbaarheid om te kunnen blijven groeien.

Keuze voor Imtech

John van der Plas, Corporate Information Manager bij KIWA N.V. zegt over de keuze voor Imtech ICT: “Kiwa is een organisatie waar snel geschakeld wordt. Dat vraagt een flexibele en proactieve houding van onze leveranciers. Tijdens het korte selectieproces gaf Imtech ICT ons het vertrouwen dat ze begrijpen wat onze organisatie nodig heeft. Dat hebben ze gekoppeld aan een concreet advies voor een infrastructuur die ons de vereiste stabiliteit en beschikbaarheid kan bieden. Die combinatie van professionaliteit, kennis en daadkracht heeft ons overtuigd. Samen met Imtech ICT bouwen we een ICT-infrastructuur die geschikt is om snel nieuwe organisaties en medewerkers te integreren en ons brede portfolio optimaal te ondersteunen, nu en in de toekomst.”

Kiwa is snel gegroeid door autonome groei en overnames in binnen- en buitenland. Deze bedrijven moeten snel in de centrale ICT-omgeving van Kiwa kunnen worden geïntegreerd om de voordelen van overnames direct te benutten. Het beheer en onderhoud van deze omgeving is uitbesteed aan Imtech ICT. Kiwa kan zich hierdoor volledig concentreren op zijn kernactiviteiten en bespaart daarnaast op de kosten.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.