Impact van datacenters op het milieu is vaak niet duidelijk

Veel IT-beslissers hebben moeite de impact van hun datacenter(s) op het milieu in kaart te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van The Green Grid.

100723_GreenGrid 71% stelt de impact op het milieu niet ‘volledig te kunnen kwantificeren’. Ook geeft bijna de helft (43%) van de 150 ondervraagde IT-beslissers toe geen energie-efficiëntie strategie te hebben opgesteld voor hun datacenter(s).

Tegelijkertijd neemt negen van de tien van de deelnemers (88%) datacenters wel mee in hun beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Hierbij ontbreken volgens The Green Grid echter duidelijke definities. “Door geen duidelijke definities op te stellen van energie-efficiëntie kunnen veel IT-beslissers niet profiteren van de bijdrage die datacenters kunnen leveren om deze resultaten te behalen”, zegt Roel Castelein, EMEA Senior Business Transformation Manager in ICT Marketing and Channel Sales bij The Green Grid, tegenover Datacentres.com.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.