Impact van datacenters op het milieu is vaak niet duidelijk

Veel IT-beslissers hebben moeite de impact van hun datacenter(s) op het milieu in kaart te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van The Green Grid.

100723_GreenGrid 71% stelt de impact op het milieu niet ‘volledig te kunnen kwantificeren’. Ook geeft bijna de helft (43%) van de 150 ondervraagde IT-beslissers toe geen energie-efficiëntie strategie te hebben opgesteld voor hun datacenter(s).

Tegelijkertijd neemt negen van de tien van de deelnemers (88%) datacenters wel mee in hun beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Hierbij ontbreken volgens The Green Grid echter duidelijke definities. “Door geen duidelijke definities op te stellen van energie-efficiëntie kunnen veel IT-beslissers niet profiteren van de bijdrage die datacenters kunnen leveren om deze resultaten te behalen”, zegt Roel Castelein, EMEA Senior Business Transformation Manager in ICT Marketing and Channel Sales bij The Green Grid, tegenover Datacentres.com.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.